Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, January 29, 2010

Cucu oh Cucu...


Inilah 'bestfriend' anak gua.... Bibing dan Aming.... Kalau sudah berjumpa ni.... bulih tunggang tebalik rumah parents gua. Kalau kena 'sound' pun, paling durang dengar 10 saat, masuk 11 saat, balik lagi berlari2an di rumah. Nasib baik rumah parents gua tu rumah simen, kalau rumah papan, macam gempa bumi kali jadi.....
Pernah bapa gua cakap...' nasib baik rumah ni tagap, kalau macam rumah di sulap2 tu, lama sudah kali rubuh...' hahahahahaa..... see... bapa gua pun bulih cakap begini... tension kali bapa gua.... TAPI.... kalau sudah cucu...cucu jugak kan. Apa pun durang buat, ndak la kita bulilh marah..paling2 durang cakap...'biarlah bah, kamurang dulu kecik2 lebih lagi..' macam bulan lepas, bila Aming secara ndak sengaja patahkan penyangkut paip tandas... langsung parents gua ndak marah... minggu lepas, anak gua garit/calar kereta bapa gua gua kereta mainan, parents gua langsung ndak marah..... bila gua marah anak gua... gua lagi balik kena marah...sigh....
Betul la urang cakap kan, layanan anak ngan cucu ni memang berbeza.... kalau kita yang buat begitu dulu2, silap2 patah tangan kita.... hahahahhahahaha. Lagipun cucu2 lelaki parents gua ndak ramai, cuma 3 orang ni jak la....



Dari kiri : Aming, Anak gua dan Bibing
Macam 3 stooges pun ada...hahahhahaa


Puan Saiman 'sign out'....

3 comments:

hannie said...

hahahaa.. same here.. we got more boys than girls.

Cath J said...

hahhahahha... patah tgn ah... betullll... tu lah cucu2 skrg ni untung..... hehhehehe...

eh new header... lawa lah.... ^_^.. and new template.. ^_^

Puan Saiman said...

moi - hahahaaha.. klu semua sdh kumpul keluar migraine ohh.....






CJ- hahahaha... garang bah mama, bapa kita dulu2 kan, tapi skrg ni kalah drng sama cucu2 bah...hahahha

pssttt...mana lawan sifu ( sifu tu ko la bah tu)....my boy tegur header yang lama tu, malu kunu dia nampak muka tekejut dia...hahahahah