Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, November 3, 2009

My Collection.

Inilah antara koleksi barangan yang gua sayang.... seingat2 gua, semuanya dibeli oleh 'boipren' aka hubby gua. Kalau harap gua beli sendiri... sori naik lori...hahahahahaha....
Ok... tujuan gua kasih nampak koleksi gua ni bukan apa.... baru semalam gua kasih keluar semua beg ni dari dalam almari. Dijadikan cerita, hari Jumaat nan lalu... hubby gua dengan baik hati, belikan gua satu lagi beg. Hubby gua ni tau, memang gua 'gila' ngan brand di bawah ni. Nampak beg di bawah ni. Beg berwarna hitam, sebelah kiri (belakang) tu la yang hubby gua belikan utk gua. Jadi masa gua chit-chat ngan 'supervisor' brand ni.... dia pun bagitau gua la, kalau mau beg2 ni tahan, sila buat macam ni......

1) JANGAN simpan dalam almari.... hah!!!! Gua buat ni....

2) Sebaik2nya gantung.... biar kena 'angin'. Berhabuk ndak apa, boleh lap ngan kain.

3) Kalau mau simpan juga, simpan dalam kotak.... tapi pastikan kena jemur di luar sekejap (tapi bukan jemur di panas.... cuma 'anginkan' saja...

4) Utk tahan lebih lama, selalulah pakai beg errr...maksudnya bergilir2 la pakai beg tersebut...

Jadi, malam tadi, gua pun keluarkan beg yang gua simpan dalam almari... dan memang betul la apa yang 'supervisor' tu bagitau....... Beg gua yang sebelah kanan belakang tu mengalami sedikit kerosakan... macam ada 'putih-putih' aka kulat tumbuh dan bila gua kasih bersih...tu kulit 'terkopek' hah!!!! pecah tau hati gua......






Beg di bawah ni juga adalah beg kesayangan gua. Seingat gua, baru 3 atau 4 kali gua pakai. Beg di tengah tu, gua bawa pegi ofis.... setiap hari.... dan kalau pegi 1B memang gua bawa ni. Sebab ruang yang luas... jadi beg gua bulih buat cam beg Doremon.




Tadaaa...... inilah beg gua...... and still counting..... hahahhahahaha...... ala... hubby gua yang belikan, gua ni cuma penerima dengan hati yang terbuka.


p/s : daling..... sia tau ko senyum2 baca ni kan... sambil giling2 kepala... biasalah bah kan daling... kita kan bini yang paling pandai memujuk dan paling pandai ambil hati di dunia...hahahahahhaa

p/s : Oh ya... pssttt daling.... ndak lupa jugak.. yang paling cute di dunia...hahahhahaha.... jangan ko ketawa sampai guling2 ah daling..






Puan Saiman 'sign out'.....

7 comments:

LeeYo said...

hihihi..nnt ko sana daling ah..mcm ko tau ja sia senyum2 baca ah...sia katawa2 daling abis beg2 tu mmg sia penah nmpak ko guna pas tu simpan d laci opis yg kadang2 beg sia pun tumpang hahaha...

Puan Saiman said...

hahahhaa.... besa la bah kan daling... kita ni kan cute... hahahaha

Cath J said...

Oh.. ye kah??? Kena kasih angin2 kah??? alamak... my handbag semua kena tapuk di gelap2 hahahha...

I Love CarloR too... ^_^..

Ratnariz said...

wah. best nya koleksi...

Puan Saiman said...

CJ- tu supervisor bilangkan, klu kita simpan di tempat gelap kan, tu beg 'pandai' berpeluh... mmg betul, sia rasa beg sia yg satu tu ROSAK betul, ndak dapat diselamatkan. Sayang betul....
Hidup CarloR...hahahaha

Ratna- hehehe... terima kasih. Biasala bah kan, perempuan...hehehhe

hannie said...

eh.. shiok pula baca blog ko nih.
and those bags! wow! apa lagi kalau dari lou kung, mesti ambil..hehe..

Puan Saiman said...

Moi-welkem2...hehehehe... ya bah kan, sia ni penerima jak..hahahahaha