Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, November 6, 2009

Kenapa PASU???

Ini cerita beberapa malam yang lepas.... masa anak gua baring2 di katil dan gua pula sedang belek2 beg baru gua ....wink2..... dan juga sementara tunggu hubby gua pulang dari ofis.... tiba-tiba anak gua kasih tau gua something...
Anak gua : Mama, ari lima ni, papa sama mama kena pegi sekolah abang ah.....
Gua : Kenapa ?
Anak gua : Abang ada dapat something tu. Mama..... mama tau ka sekarang ni kan abang tengah praktis utk ari lima ni.... hari jumaat ni anak gua ada majlis penyampaian dan penutupan sekolah. Kan, anak gua tahun depan masuk darjah 1 sudah.... lagipun memang gua tahu, durang sekarang ni tengah praktis tarian jugak, sebab di rumah gua nampak dia sekejap2 menari...sekejap2 menyanyi... tapi gua buat ndak tau jak...
Gua : Oh.. ya ka..... padahal tau sudah kan, tapi gua kan pelakon terkenal...hahahhaa
Anak gua : Ya... abang praktis terima hadiah.... tapi kan Ma, abang heran bah, kenapa abang kena bagi PASU.... abang ada tanya teacher Chong... abang cakap 'teacher..teacher, kenapa saya dapat PASU?? Teacher cakap itu utk praktis saja, kalau betul2 kena kasih lain la....
Gua : Hah!!! PASU... wah bagus ni.... ada jugak tempat mama tanam bunga...
Anak Gua : Bukan PASU bah tu... PASU tu utk PRAKTIS jak bah!!! Wah...masa ni member marah sudah....hahahahhaa
Gua : Oh ya ka??? Ala... pasu pun ok jugak bah....
Anak gua : Bukan bah PASU.... trus nangis.... ah sudah...
Gua : Ya la, bukan PASU la ... mama main2 jak bah tu.....
Anak gua : Mama jangan lupa datang ah....
Gua : Iya.....
Pagi ni.....
Anak gua : Ma, jangan lupa datang pegi sekolah abang ah....
Gua : Ya la bah, nanti mama datang sama Papa...
Anak gua : Abang tunggu mama sama papa ah.....
Gua : Ok......
Lepas hubby gua hantar anak gua pegi sekolah, hubby gua pegi ofis sekejap, lps tu hubby gua ambil gua di ofis la. Sampai jak gua di sekolah anak gua.... masuk jak dalam kawasan sekolah dia, gua perasan sudah anak gua cubuk2 (tengok2) gua dari jendela...hahahaha... bila gua lambai dia, bukan main lagi dia melambai gua....hahahahhaha......
to be continued............................
Puan Saiman 'sign out'.......................




5 comments:

hannie said...

wah.. can't wait to read what happened after that.. Cal oso today graduating.. but nothing special.. no dancing by him..:(

Puan Saiman said...

sabar moi... panjanggg lagi ni... hahahaha

Wawan pun cuma terima hadiah jak sama nyanyi2... this coming saturday barulah concert durang...

Cath J said...

ada photo kah??? hehehhe... cute juga anak kau ni..menangis takut kana bagi pasu hehehehhe

psst...tak da photo handbag kah?? ;-p

Puan Saiman said...

Cath - ada.... nnt sia kasih upload

Ehemmm.... beg pun ada...hahahaha

LeeYo said...

daling yg ari 5 ka tu kamu kana suruh pgi? mcm sia nmpak ko sm olmen d round about lebri hihihi..