Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, November 30, 2009

I'm too lazy to do anything....



ADOIIIIIIIIIIIIIIIIII................ malasnya gua mau kerja ni. Gua malas sebab.............
1. Cuti hujung minggu 3 hari....

2. Bibik gua bercuti 3 hari tu, jadi gua jadi 'bibik' di rumah........

3. Kemas rumah.... gua buat. Masak... seperti biasa, gua buat. Cuci kain...gua buat. Jalan2 ngan hubby ngan anak gua... pun gua buat.
4. Gua memang penat, tapi gua enjoy.
5. Rumah gua bersih. Gua puas hati.
6. Gua 'iron' baju2 kerja gua, tudung2 gua.... tapi apasal gua nampak daun pisang dalam tempat letak 'hanger'... ndak bulih jadi ni, nanti gua mau tanya bibik gua, bila dia balik.
7. Semalam, gua tanya bibik gua, apasal ada daun pisang kering dalam bilik dia... sebab sudah gua check... sah... gua ndak pernah tanam pokok pisang dalam bilik tu.
8. Ohhh.... bibik gua bagitau, dia terlupa buang daun pisang tu. Daun pisang tu dia gunakan untuk bersihkan sterika gua yang melekat kalau mau sterika baju.... oh..... (terkejut gua). Bukan apa, gua mmg kadang2 beli daun pisang, tapi kalau tanam pisang tu ndak pernah ada pulak..hehehehe
9. Gua malas sebab hari ni hari Isnin.
10. Dan yang paling buat gua malas, anak gua sudah cuti sekolah, dan hari ni hari terakhir dia tuisyen dan cikgu tuisyen tu akan bercuti selama sebulan, dan tuisyen akan bermula Januari tahun hadapan.
11. Sekarang ni hari2 anak gua tanya bila lagi gua mau CUTI........
12. DAN gua akan bercuti selama seminggu, dalam masa 2 minggu lagi.
13. TAPI masalahnya, semangat gua mau bercuti sudah start ni..............sigh................
14. Dan apa yang bikin semangat gua bertambah MALAS ni, tadi pagi gua sampai ofis, ramai sudah yang ambil cuti, sebab tempat parking ndak 'full' macam selalu........huarrggghhhhhh.........

Dan sekarang ni semangat gua macam kawan gua di atas ni................................









Puan Saiman 'sign out'..................





4 comments:

Cath J said...

Pi mana tu Puan Saiman... heheheh

Bagus juga bibik you ada 'petua' guna daun pisang... tanya dia mcm mana pakai?? heheheh... eh..serius ni.. mana tau mujarab kan.. ^_^

Puan Saiman said...

Anak gua minta bawa pg Genting sama Sunway Lagoon... dia punya result bagus, jadi Papa dia bawa la pegi sana...hehehee..gua tumpang sekaki jak...

Bibik gua cakap, tu sterika kasih panas dl, lps tu kasih sterika tu daun pisang, kalau masih jugak ada benda melekat, masa sterika tu panas, kasih letak lilin (lilin biasa yang warna putih tu, kita gosok2 di bawah sterika tu) , lps tu sterika di daun pisang atau kain yang kita tidak guna lagi (tapi tu sterika mesti kasih panas).

Mungkin betul jgk, sebab masa saya sterika baju kan, licin jak....

LeeYo said...

daling..sia pn malasssssss...huhuhu

Puan Saiman said...

nah sama la kita ni daling... psstt daling, ari enam tu sia ada pg 1B, cantik2 oh Christmas decorations yang kena jual tu..rambang mata sia oh...