Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, June 3, 2010

My boifren story...



Elooooo..... ok..ok gua tau, kamurang mmg mau tinguk gambar2 masa gua pegi cuti hari tu kan. Sabar yer kawan-kawan. Sekarang ni gua belum ada masa lagi mau upload. Banyak betul kerja gua, yang gua kena settle. Sebagai seorang yang cantik, gebu, sopan santun dan lemah lembut (sila percaya...hahahahahaha)... kerja di utamakan la...aiseymen..(kena puji diri sendiri la ni kan, seperti biasa la bah)...kihkihkihkihkih



Ok... ini kali gua indak mau cerita pasal cuti gua tu. Cuma apa yang mau kestau, cuti gua kali ni memang best (sampai tu laki gua sudah janji mau pegi Sandakan) wah...gua gembira (kalau anda gembira tepuk tangan..pok..pok..pok...hehehhehehe <--- yer kawan2, kegembiraan gua melebihi kegembiraan anak gua yer...). Isshhh apa ni..gua bukan mau cakap pasal ni, tapi gua mau cakap pasal hujan lebat yang melanda KK kelmarin petang (02/06/2010)... sudah la langit berdentum-dentum.. tu hujan punyalah kuat. Sana sini bah banjir. Kalau biasa gua akan keluar ofis jam 4.45 petang, kelmarin, 4.30 petang... bukan apa. kawasan perumahan gua tu memang kawasan banjir. Syukur jugak, selama gua tinggal di sana, indak pernah rumah gua banjir (palis-palis kan). Tapi gua kesian juga sama kereta-kereta yang terkandas tu. Semuanya parking di tepi2 jalan dekat rumah gua. Asal gua pegi dapur, gua nampak la kereta2 ni. Macam mana jugak mau lalu/limpas kan, kalau tu jalan raya penuh air.. macam air sungai.... ishhhh...kesian betul..



Gua faham jugak perasaan orang yang terperangkap dalam banjir ni. sebab gua pernah melaluinya. 2 kali... ya 2 kali.... kalau dalam kereta tu macam2 boleh berlaku kan. Sudahlah tidak dapat keluar dari kereta. Mana menahan mau buang air kecil lagi..bagus2 kalau mau kencing..kalau air besar aka ber*k...nah amacam..... itu kalau kita saja, kalau kebetulan ada bawa anak...nah, abis..... lebih2 lagi kalau ada permintaan mau makan kfc ka, mau minta makan pizza ka, mau minta makan sup tulang ka...(ishhhh.... macam gua jak yang mau makan kan, pura-pura jak bah. Cakap saja anak yang mau makan....'wink2'... ini skill gua mau minta sama laki gua ni. Gua mau makan, sebut jak tu anak yang mau, gerenti dapat <---- kecuali minta beli gelang. Kan anak gua boy... mana bulih kasih pakai gelang. Tapi kalau anak gua perempuan...lamaaaaa sudah gua dapat tu). Aikkkk...... apa bah gua cerita ni. Keluar tajuk sudah ni...isshhhh.....


Jadi kepada sesiapa yang tinggal di kawasan rendah tu. Berhati-hati ok. Dan sebelum gua lupa, gua ingin mengwar-warkan khabar ini. Sila ke blog INI..... banyak informasi yang Uncle Lee bagi. Masa lunch hour tadi pun, gua pulang sekejap check torchlight/lampu suluh di rumah gua. Bukan apa.... untuk keselamatan keluarga gua jugak. Gua mau kumpul adik beradik gua di rumah my parents hujung minggu ni...kalau mau tau sebab apa..pegi la baca posting uncle lee tu. Memang berguna betul.

Gambar di atas ni adalah gambar terbaru anak gua. Amacam ensem kan...(ya..ya...gua tau, gua puji anak sendiri <--- indak berdusa bah tu kan...kikihkihkihkih...) nampak ka muka tu masam jak kan. Tu mulut pun bulih sangkut hanger tu. Entah kenapa sekarang ni, susah betul mau ambil gambar dia... ada jak dia buat.... bertapuk la, marah-marah la.... tapi gua indak peduli gua ambil jak gambar dia..isshhh..jangan kamurang lupa, gua ni kan kuku besi....hahahahhaha. Oh ya, sori gambar indak berapa best, gua ambil pakai henpon gua jak...

p/s : Nah...gelap sudah di luar...sepa yg risau psl banjir tu, minta la excuse plg awal...kihkihkihkihkih...jgn lupa, sblm jumpa bos kamu, sebut nama sia 3 kali. Kalau mujarab, mlm ni panggang ayam 1 ekur, telur rebus 10 biji, nasi kuning (masak 2 pot), daging masak rendang, sama air lemenit (cari botol hitam yang stail dulu2 tu ah)..... lepas semua tu siap, hantar pegi rumah gua....(permintaan ini adalah menunjukkan gua indak payah masak ni malam...muahahahahahahahaha..)



Sila abaikan perasaan gua skrg ni. Sebab di luar tu betul2 gelap.... oh ya!!! tajuk di atas tu tiada kena mengena sama ini cerita. Sajalah bagi saspen sikit....muahahahahhahaha




Puan Saiman 'signning off'....

5 comments:

HoneyBUZZin said...

hehehe...kin saspen lagi.

SJB said...

Di sini pun hujan kuat ni. Tapi tidak juga banjir macam sana.

kenapa anak kau tu? merajuk kah?. Sian dia.

Puan Saiman said...

Honey....

hehehehehehe...(lari sekuat hati, takut honey cubit...)kihkihkihkihkihkihkihkih


**************************************************

Syukur la di sana tidak banjirkan... tapi di sini.....sana sini bah banjir...'sigh'...

TU anak sia, indak mau kena ambil gambar bah sekarang. Sanggup tu dia nangis, asal saja dia tidak kena gambar...kadang2 marah jgk sia...heheheheheh

Uncle Lee said...

Hello Puan Saiman, looks like you having an interesting week. And about that parking situation....
here it'll be towed away very fast.....and a $375 payment, plus $75 fine to get your car back.
You stay easy and have a pleasant weekend, Lee.

Cath J said...

betul kau cakap tu puan saiman... kalau apa2 kita mau...sebut ja anak yg mau...mesti dapat.... tapi mcm laki ku sudah hidu ini teknik... kawan nya lah tu cucuk2...hahahhaha...

laki ku bilang.... 'POLITIK BINI2)....hahahahhahahahahha..

'politik' paling baru saya.... anak nangis2 mau pi Disney land...pada hal mamanya yang nda tidur siang malam termimpi pi Disney hahahhahah...

bah...teruskan usaha 'politik' gelang ahahahhahah