Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, June 28, 2010

Mau cucuk...cucuk la bah.

Bah.... apa kabar kamurang ? Gua harap semua sihat sejahtera. Kalau rasa mau demam ka, tu ingus mau keluar ka, rasa-rasa tu leher macam mau sakit ka, bah, pegi la kamurang cari ubat atau lebih bagus jumpa doktor (kalau bagus nasib, dapat la jumpa doktor yang ensem atau cantik, senyum memanjang, cakappun slow saja... kalau indak bagus nasib, dapatlah jumpa doktor yang muka macam kena tampar malaikat dan kasar macam indak pernah dapat gaji). Kalau tu kulit rasa gatal-gatal ka, pegi la cari ubat gatal atau ubat kurap ka, tapi kalau tu hati gatal2... jangan pulak kamurang telan rondap...kihkihkih...nanti lain pula jadi..... ala gua gurau2 jak bah....jgn la bah marah, gua tau la ada yg sakit hati sebab England kalah...opssssss.... sori2 terlepas cakap pula. Itu lain tajuk......

Apa ??? Kamurang rindu sama gua... nah, itulah bah gua malas mau kasih tau sama kamurang... gua indak juga mau tembirang sama kamurang. Nanti kalau gua kasih tau, kamurang sangka pula gua yang cantik, gebu, sopan santun ni mau menembirang sama kamurang. Gua teda apdet blog gua, bukan apa.... gua sebenarnya pegi bercuti....Bukan...bukan pegi tangkap tokek..... walaupun gua ni tamak haloba tapi tidak la sampai telampau2 lebih tamak bah, gua kasih chan sama urang lain bah. Kalau semua la pegi tangkap tokek, sepalah yang mau lastik cicak rumah kan.... ishhhh.... bukan juga gua pegi lastik cicak bah. Gua bercuti....betul2 bercuti.....

Bukan jugak gua pegi mana-mana (mana bulih jalan2 owhh... anak gua kan sekolah). Jadi sebagai seorang ibu yang cantik dan baik hati, mana bulih kasih tinggal anak di rumah sama bibik. Gua kan ibu mithali (indak percaya tanya Honey.....walaupun kami indak pernah jumpa, dia saja yang akui gua ni cantik, gebu dan sopan santun)... indak percaya cuba baca tinggalan komen dia......kahkahkahkahkahkahkahkahkah........ ----->Sis Honey, jangan marah...kakak main2 saja...bila la bulih jumpa ni ah...wink2

Gua sebenarnya menghilangkan diri sebab gua ampai2 sakit di rumah. Gua kena demam. Demam yang teruk. 11 hari gua demam. Dalam 11 hari tu, 8 hari gua menggampai. Di klinik kerajaan, gua kena masuk air 2 botol, makan ubat. Check darah. Makan ubat berjenis-jenis. Dan berkat ubat2 kimia tu la, gua sudah sihat. walaupun tu berat badan gua kurang (tapi indak jugak bulih pakai kebaya ni <--- kalau gua pakai kebaya, biasalah tu pinggang gua kalah sikit dari kerengga kan, jadi adalah urang menitik2 air liur nampak gua... menitik air liur tu bukan pasal apa, mau muntah bah. Jangan kamurang bayangkan gua macam saloma...uiiinaa jauh betul beza tu geng..) sebab ni pinggang gua ni terlampau ramping bah...kahkahkahkahkahkah
Demam yang kena sama gua ni kali, betul2 kick betul. Sampai gua bulih hilang 5 kilo...isshhh....5 kilo bah geng. Bayangkan kalau tu 5 kilo tu daging lembu 'isi manis'...RM27 satu kilo, nah berapa sudah tu. Masa gua indak sihat ni la, tu laki gua offer makan macam2. Kalau gua sihat....jangankan offer, gua hint2 pun, tu laki buat indak peduli jak tu. Nasib baik la, ada anak gua yang ensem tu. Terpaksa la gua guna nama dia. Walaupun gua sebut2 nama dia, indak jugak gua kena kasih beli gelang.....isshhhh apa ni, gelang bulih tersebut ni..... walaupun gua baru sihat, tapi minta beli gelang...tatap.....kihkihkihkihkih..... gua harap2 la laki gua baca blog gua ni, kalau dia indak mau baca, nanti gua paksa jgk dia baca tu.....kihkihkihkihkih...biasalah gua kan kuku besi.
Oh ya...untuk cuci mata di hari Isnin ni, silalah tinguk gambar dibawah ini yer kawan-kawan. Inilah gambar tangan gebu gua yang cantik, lembut mulus telah dicucuk jarum dan dimasukkan air....2 botol lagi tu. Sedih gua, ternoda sudah kesucian tangan gebu gua ni. Nasib baik gua dapat doktor yang cantik, lemah lembut... cuba la kalau gua dapat doktor yang gaya dia macam indak pernah dapat gaji, indak dia takut kena sigung siku gua ni...kihkihkihkihkihkihkih.....

Masa gua kena tambah air ni kan, macam2 la cerita dari pegawai2 perubatan yang gua dengar. Yang bikin takut ada, yang lucu ada, yang bikin sakit hati pun ada. Gua dengar jugak durang buat komplen sesama sendiri pun ada. Tapi indak apa la...biarlah cerita tu tinggal di bilik rawatan tu. Dalam 2 jam gua berbaring tu, ada orang minta balut kaki la, sebab terseliuh. Ada yang bawa anak la, sebab dalam hidung anak tu ada sesuatu. Gua respect la sama staff2 perubatan di Klinik Luyang tu, walaupun sudah malam, durang masih lagi bertugas dengan penuh wibawa dan betul2 'baik' la sama pesakit. Gua yang sakit ni pun bulih ketawa2 bila dengar durang bercerita.

Nah...banyak sudah gua tulis ni. Penat sudah ni jari. Tu tangan yang bekas kena cucuk jarum pun sakit sudah <--- tembirang ni, indak pun sakit, malas sudah bah mau taip banyak2 bah tu. Errr...gua berhenti dulu di sini la. Kalau gua rajin, bisuk2 gua apdet lagi, kalau indak nah.....balik2 la kamurang baca iniiiii saja ah.....

p/s : oh ya, kamurang ingat ka lagi post gua pasal gua mandi manda tu. Jgn kamurang harap mau baca di suratkhabar. Macam2 urang kol gua. Alasan yang durang bagi, bulih gua ibaratkan macam tu Gunung Kinabalu pun bulih lari bah, kalau dengar alasan durang.

Puan Saiman 'signning off'...

5 comments:

HoneyBUZZin said...

hehehe....sis so funny ooo....sudahlah sakit..sempat gurau lagi....
Boleh bah kita berjumpa...nantila one day kita jumpa..sekarang honey mao tunggu sis naik baik beberapa kilo sis yg uda hilang..maklumlah..banyak tempat yang gebu tidak begitu gebu lagi..Aikkks...
Have a nice day Sis....Honey tau sis memang cantik dan gebu - Selalu percaya.

Shirley S Wong said...

ya bah puan saiman...rindu betul mau baca blog ko ni hehehe....
patut lah lama ndk update blog rupa2nya sakit pula....kesian bah tapi siok juga kan buli turun 5 kilo hehehe...take care ya...^_^

SJB said...

Tulah kebaikan dia kalau sakit, boleh lose weight hehehe. Tapi mahu tahu sangsarah.

Rosc said...

Adada ging ko sakit pula. wuinah 5kgs tu banyak juga terkurang tu hehehe...neway, you take care ging. Tapi kan sampat lagi bah mo sebut tu "GELANG" ah...hahahaha

Puan Saiman said...

Sis Honey - nah...macam mana tau ni kakak sdg menambah semula kegebuan badan kakak ni ah...ishhh...betul2 pengikut setia nujum pak belalang ni tau....hehehehehhhe


---------------------------------------

Shirley - nah....sia pun rindu sama ko owhh.... ketawa tul sia baca pasal crita bra tu tau...kalau sia ingat2 balik, ketawa sia sendiri owh.... tu crita bulih hantar pegi raja lawak tu tau.....hehehehehehe

---------------------------------------

SJB - betul owh ko ckp dik, punya sengsara sia demam ni kali, tapi bila mau kasih naik tu kg, sekijap jak bah...sigh...

---------------------------------------

Rosc - tq ging..tq. Entahlah kenapa kan, Macam tu gelang2 yg sia nmpk sana tomei panggil2 jak sia tau. Tapi tu savo sia kan, asal jak sia bawa pegi tinguk, pandai tul ilang...ishhhh...kin panas....