Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, June 29, 2010

Pendek ka panjang??

Ellooo.... nah kan apa gua cakap kelmarin. Kalau gua rajin, gua apdet la, kalau gua indak rajin, itu2 jak la kamurang baca.... Gua sebenarnya tiada apa2 mau cerita, cuma ni tangan gebu gua gatal betul mau menaip. Puas gua belek2 tangan sama jari2 gebu dan kulit gua yang halus mulus ni. Bukan apa, takut jugak gua kalau2 tu panau atau kurap dengki sama kulit gua yang putih melepak ni. Mana tau durang mau cuba2 singgah...ishhh...palis2 kan...sib baik teda bah kurap...(nah...kalau Sis Honey baca ni, senyum2 la dia tu tau..).
Sejak gua demam tempoh hari kan, gua teda bah keluar rumah....ehhhh ada pulak. Itupun pegi ospital jak. Pegi check darah. Mana la tau kan kalau2 kena denggi itupun doktor yang cakap bukan gua. Hidup gua selama gua sakit tu...rumah, ospital...ospital, rumah. Rindu tau gua sama lampu2 di jalanan tu. Gua rindu mau tinguk bangunan2, rindu mau tinguk flyover sana jalan tg aru yang entah bila siap...opsssss...... hehehehheehee
Jadi semalam, lepas jam 8.00 malam... di malam yang sunyi (apa indak sunyi, anak gua sudah tidur...dia kan demam... bibik gua di dapur, gua dalam bilik, laki gua tengah buat kerja dia di 'study room'...tiba2 gua dapat satu idea...baik punya....oii....oiii... bukan la...bukan buat projek...indak bagus tau, kamurang ni.....otak kuning betul....gua keluar bilik terus jumpa laki gua.... gua nampak laki gua sibuk sama notebook dia...gua terus tinguk apa dia tinguk di internet kan. Bukan apa, kalau tinguk yang best punya, bulih la gua tumpang sekaki....kihkihkihkihkih...<--- nah berdusa ni, sangka bukan2 sama laki kan, tapi indak apa....laki gua jugak...kahkahkahkahkah....tapi hampa....laki gua sibuk tinguk 'kerja' dia...ntah apa tu...byk tul tanda jalan... oleh sebab sudah kedapatan. Laki gua pun heran nampak gua senyum2.... terus ini lah yang jadi...
Laki gua yang ensem : Kenapa cubuk2 ni...?
Gua yang sakit tapi tetap maintain cantik, walaupun gebu sudah indak berapa gebu lagi <--- ini Sis honey yang ckp...kihkihkihkih : teda apa2... <--- kaverline.... Errrr.... jom jalan.... (gua tau, gerenti indak bulih punya, sebab anak gua tidur..lagipun, laki gua tengah buat kerja...)
Laki gua yang ensem : Bah.....
Nah....indak ko terkejut tu..... nah..... terlanjur sudah kena cakap ok, mau indak mau terpaksa la gua jalan. Ala, bukan pegi mana pun, dalam kereta jak. Pusing2 KK. Sajalah kan gua mau juga tau, mana jalan yang berlubang, lampu jalan mana yang cuma ada tiang tapi teda lampu. Kereta mana yang teda lampu ketiga. Rindu juga gua bah mau tinguk urang bercumbu-cumbuan dalam kereta....<---nah ini berdusa sudah ni....kihkihkihkihkihkihkih..
Sempat lagi gua singgah bank. Tapi bukan gua kasih keluar duit, gua poww duit laki gua la. Sepa suruh laki gua indak kasih beli gua gelang kan, cuba kalau dia kasih beli, mana gua pow duit dia tu <--- berdusa ka tu ah... tapi laki gua bilang indak berdusa tu, sebab itu duit nafkah utk gua.......kahkahkahkhakahkahkha....nah kan...ini bukan gua cakap, laki gua yang ensem tu yang cakap....
Selesai urusan di bank, kamipun pulang. Tu laki gua bawa minum di SR, tapi, macam mana la bah gua mau turun...sudahlah pakai baju tidur kelawar, tudung pun macam Mak Esah baru pulang dari Pasar....kahkahkahkahakhah.....terus la bah indak jadi, tapi tu laki gua sudah janji sama gua, nanti dia bawa gua sama anak gua pegi SR, makan kek...biasalah, guakan sudah hilang 5 kilo tempoh hari, mestilah mau ganti balik kan. Mana siok kena peluk2 kalau bukan badan yang gebu ni kan....indak percaya tanya laki gua....kahkahkahkahkahkahkah....

Bah, itu sajalah cerita gua hari ini....<--- tembirangkan, tadi cakap indak tau mau taip apa, sekali tinguk....nah panjangggg.......oiii oiiii..... bukan panjang apa ah....cerita bah maksud gua.....kahkahkahkkahkahkahkah
p/s : jangan kamurang heran kalau ada unsur2 18sx, cerita kali ni. Gua syak, ini akibat banyak betul ubat kimia yang sudah masuk dalam darah gua....ishhh...ishhhh...ishhh....
Puan Saiman 'signning off'....

3 comments:

SJB said...

Hahaha lucu juga kau ni. Adakah sampai boleh berkurap tu tangan hahahha. Palis.

HoneyBUZZin said...

hehehe...boleh tahan oo sis nih...
nanti bila kita jumpa Honey bawakan gelang k...
gelang yang dimaksudkan - Kuih Gelang,..hehehe

Puan Saiman said...

SJB- kihkihkihkihkih...ya bah palis2.....


-------------------------------------

Sis Honey - ehemmm...ya..ya...kakak tau, bulih tahan kegebuan dan kekiutan kan....kahkahkahkahkahkahkah.....ok, kakak suka...kakak suka.. asal jak ada bunyi gelang...tatap menjadi pujaan hati ku......hehehehehhehhe