Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, May 18, 2009

The weekend stories.

Seperti biasa, kalau hari Jumaat jak, Papa mesti bawa Puan Saiman tinguk wayang.... tapi memandangkan ada wayang katun, jadi kami pun bawa la Permata Hati sekali. Jalan lepas Maghrib, dan seperti biasalah kan, hujan renyai-renyai. Sampai jak di 1B, Puan Saiman pegi beli tiket la dulu. Lepas pegi beli tiket, Puan Saiman tanyalah Permata hati,
Puan Saiman : Abang mau makan di mana ?
Permata Hati : Mana jak mama, abang ikut jak...
Puan Saiman : Pa, papa mau makan di mana ni....
Papa : Mana jak mama mau makan.....
Hah ko..... macam la durang ndak tau Puan Saiman ni kan. Pantang ni... pantang kena suruh pilih ni.... apalagi pegi Kenny Rogers la bah kan.... hehehehehehe
Puan Saiman : Abang... kita makan di KR la ah.....
Permata Hati : Bah.....
Yes....... (dan hati pun mula menyanyi) ... hahahahaha

Dan silalah tinguk2 gambar ah..... Permata Hati mula-mula tahan sejuk kunun, ndak sampai 30 minit, sudah pakai baju sejuk... hehehehe....
Psssttt... Jangan tenung si baju merah tu lama-lama ah.... mata dia ada power tu... hati bulih tergoda you.... (sila muntah sampai pengsan ah)... hahahahahaha




Pssttt.... nampak gambar ensemboi di bawah ni, nama dia Joy.... kadang-kadang kalau Puan Saiman lepak di KR ni kan, kalau kebetulan shif dia, mesti dia akan layan ni, tapi bukan Puan Saiman satu urang jak, orang lain pun dia layan jugak..... bukan apa..... Joy ni kan, kalau melayan customer, senyum jak.... lepas tu layanan dia minang tip top la... yang lain tu pun ok jugak, tapi ndak lawan si Joy ni la..... Keep the good work, Joy.... Sempat lagi Puan Saiman minta permission dia utk ambil gambar dia ni.... tinguk muka dia tu, ndak payah suruh senyum.... mimang begitulah muka dia kalau melayan tu...... Jangankan Puan Saiman, Papa ngan Permata Hati pun cakap Joy ni minang bagus......... (clap...clap....clap) for you, Joy.... So Kenny Rogers 1Borneo.... you have a good staff here......, ini la antara gambar yang sempat di snap, lepas tu trus Puan Saiman lupa diri... (baca : makan sampai ndak hengat ambil gambar...)... favourite Puan Saiman.... tangy chicken spegeti



Dan hari Ahad (kelmarin la bah kan...) ada kawan Puan Saiman minta buatkan Tat Gulung Nenas, maka dengan penuh kesukaan, Puan Saiman pun buatlah bah.... dan inilah hasilnya... dengan inti nenas yang sebesar hari dan gulungan tepung yang 'peroi'..... (alamak, ini puji diri sendiri ni... sila ambil plastik dan muntah yer...) errr.... tinguk jak la bah gambar tu ah...... Semua tat nenas ni telah selamat di ambil oleh 'regular customer' Puan Saiman dengan puas hati. Dia puas hati Puan Saiman lagi la kan.... Dan seperti biasa... tinguk jak la bah gambar ni....



Puan Saiman 'sign out'......



4 comments:

LeeYo said...

daling sia blm lg smpi wayang d 1B sdh kamu anak branak pgi ah ehehe.. sedondon olmen sama centa ati ah daling hihihi..telan liurrrrr sia tingu tat nenas ko daling hahaha

MaMaMi said...

Salam,

OoOOoo jual kui ndak bepada² aaa. Buli tah mengudar bulan raya karang aa. Besh laa ko lai, tinguk²wayang lagi, aku ani payah bah beranak damit, panuh karang panggung atu dgn suara anak ku yg melalak...ngeh². GBS, bah agatah minta sample kui tart puan ani.

Puan Saiman said...

daling- olmen sia suka sana tu daling, luas dia bilang, lgpun ndak ramau urang bah.... klu sia rajin, nnt sia kasih buat utk ko ah daling


Mamami - Insyaallah bulih bah. Tapi mun kan ngudar, harus 1 lori atu.... muahahaha.... jgn susah, Insyaallah, sampai jua nanti... nanti aku kirimkan sama si daling ah..

Dulu2 aku pun macam atu jua, indak tah dapat kan tinguk wayang ani, jadi sekarang ani, balas dandam la.... hahahaha

LeeYo said...

mambari jeles ba c daling ani..eh daling napa sia bekurapak berunai sm ko ni daling huahuahua...nnt la daling sia sm c makmi balas dendam..kami sama2 proses.. sama2 jg melahirkan huahuahua.. berbeza bulan ja anak kami ni daling..