Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, May 21, 2009

TGIF....yahoooooo

Wah.... sedar ndak sedar, makan punya makan, tidur punya tidur ndak rasa sudah masa berjalan ngan cepat kan. Mana urus anak lagi, mana urus Papa lagi, mana urus diri sendiri lagi, hari ni sudah hari Jumaat. Dan seperti biasa, seperti setiap hari Jumaat, Insyaallah, malam ni pigi tinguk wayang lagi la ni. Kalau minggu lepas bawa Permata Hati tinguk Battle of Terra dan mula-mula niat tu, malam ni mungkin bawa lagi la, sebab Monster Vs. Alien pun main sudah... katun beb...katun... tapi sekali check kena tayang jam 11.40 malam la pulak, jadi cancel la. Papa cakap telampau lambat ( memang pun kan... jadi, terpaksa la bawa dia minggu depan ataupun masa cuti sekolah.. harap-haraplah masih lagi on screen kan. Permata Hati awal-awal lagi sudah bagitau. yang dia mau pegi 1Borneo masa cuti sekolah nanti) nah.... kenalah ambil cuti ni 1 hari, utk naik bas jak ni). Permata Hati ni kan, kalau naik bas di 1Borneo excited semacam.... kalau turun, siap cakap 'thank you, uncle' sama driver tu... hehehehe... I'm proud of him.... (errr.... sama Permata Hati ah, bukan sama driver tu...hehehehe).



Dan tadi, masa lunch hour, memandangkan si Sek (baca ct Sarah) sama si Ija ndak pegi mana-mana, jadi Puan Saiman pun ajaklah durang pegi rumah. Dan sebulat suara kami pun main masak-masak.... dan inilah lauk kami tadi......


1) Sardin....... (wah riak ni, si Sek bilang, sedap tul sardin yang Puan Saiman masak ni... hahahaha)

2) Telur guring (telur guring campur sama bawang besar)...........


3) Dan Sayur Kubis masak Lemak + udang hidup lagi tu.... yummy.......

Tapi sorilah, ndaklah dapat ambil gambar, ntah kenapa kamera Puan Saiman tu buat hal pulak. Tekan-tekan pun ndak dapat. Sudah sms Papa tadi, Papa cakap nanti la (psssttt macam ada peluang jak kan dapat baru) Tapi kalau ndak dapat yang baru, Puan Saiman akan nyanyi sepanjang jalan kalau Papa drive, biasalah kan suara artis, gerenti Papa ndak tahan dengar suara Puan Saiman ni, last-last dia beli jugak tu... hahahahaha. (So Pa, if you read this, you know what to do next, ok) hahahahaha....... Lepas kami makan, semua terduduk bah...... hahahahahaha, nasib baik keja, kalau ndak sudah limpang2 (baca : baring-baring) ni......

Jangan tanya berapa kali kami tambah nasi....... hahahahhaha...... Sambil-sambil makan, sempat lagi tinguk tv dan sambil-sambil tinguk tv, sempat lagi ngumpat pasal pelakun di tv tu....

Sek : Heran jugak kan Sek, tau sudah ada pembunuh tu jangan la bah keluar dari kereta kan ...

Puan Saiman : Ya bah, cuba la kalau dia stay jak dalam kereta tu, kasih start kereta tu, bulih hidup bah tu, sebab panik tu yang ndak bulih start tu kan...

Sek : Ya bah....

Ija : hehehehe ..... (tukang ketawa jak)


Wah.... sedap tu makan ni, tangan suap nasi dalam mulut, mata tinguk tv.... hahahahaha. Best kan, kalau sesekali masak-masak, dan makan-makan dengan 'best prens' kita kan.. Daling ndak dapat join sebab dia ada 'family day' sama hubby dia (mimang dari dulu tu kan daling, asal hari Jumaat jak mesti 'family day'). Besan pun ndak dapat join sebab kena ambil menantu Puan Saiman.... lain kali la okk....

Warrggghhhhh..... menguap la pulak, ini ada pantun empat kerat......

Perut kenyang

Mata Kuyu

Hati Senang

Jari Layu.......

Muahahahahhahahhahaha.......

p/s : buat pertama kalinya, bila daling datang jak tadi, Sek, Ija sama besan Puan Saiman pun ada di 'sulap' Puan Saiman. Dan tidak lupa juga Eton pun adaaa..... best ni, bila nampak semua ni, dan seperti biasa, sessi pengalaman 'beranak' la durang cerita tadi, manakala Puan Saiman, Ija sama Eton sibuk sama kamera yang ndak berfungsi sudah (Psssstt.... Pa, Mama need new camera ok.....) 'wink...wink...'

Puan Saiman 'sign out'...

p/s : psssttt si Sek dan Puan Saiman akan adakan piknik nanti. Kalau jadi, Puan Saiman akan bagitau bila diadakan ok.... best ni bila kaum-kaum ibu bercerita, kaum-kaum bapa juga bercerita, anak-anak berkenalan dan bermain dan juga anak-anak akan di jaga oleh Ija....hahahahaha

1 comment:

LeeYo said...

dalinggggggg kc ON jaaa sia mauuuu ikutttt ehehehe.. biar c ija sm c eton jaga anak² kita ehehee