Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, May 12, 2009

Mothers Day ....The Day....

Olaa....... ceh, macam cerita Maria Mercedes pulak kan... ola...ola la pulak.... hehehehe



Ya kawan-kawan seperti yang sedia maklumkan, hujung minggu lepas tu hari Ibu, jadi planned untuk kasih surprise mummy telah berjaya, dan nampaknya mummy mimang terkejut. Beg jenama Car*o R*no telah dibelikan kepada mummy, dan kami gembira bila nampak mummy gembira. Dan ada satu ungkapan yang membuatkan kami adik beradik hampir-hampir mengalirkan airmata malam tu bila mummy cakap begini :



'mummy bukan harap anak-anak mummy kasih hadiah. Bukan juga harap kena bawa jalan-jalan atau makan-makan. Apa yang mummy harap ialah semua anak-anak mummy ingat tanyakan khabar dan tinguk mummy sama bapa sesekali.......'



Memang pun betul bah kan, kadang-kadang sebagai anak ni kan, tidak dinafikan kadang-kadang kesibukan tu la yang jadi alasan....sigh..... jadi alasan ni ndak sudah bulih pakai.....



Hari minggu tu, seperti yang dijanjikan, pagi tu Papa bagitau 'jom lunch di Gayang...' wah !!! excited ni, tapi memandangkan semalam baru makan steamboat sampai lupa diri, maka dengan baik hatinya...ehemmm.... Puan Saiman cakaplah ngan Papa (baca :pujuk),



Puan Saiman : bulihkah kita makan tempat lain dulu, postpone dulu Gayang, sebab baru semalam kita makan seafood kan..... (baca : aiseymen, jaga makan kunun.... hahahahaha)



Papa : bah..... kalau gitu, kita lunch Dim Sum la di Hyatt......



Puan Saiman : Ok (dalam hati..... yahuuuu.....)



So, kami pun jalan jam 11.30 pagi, sampai di sana, punyalah ramai orang, nasib baik sampai awal sikit, sebab masa lunch time tu, meja semua penuh.....



Oleh sebab terlampau sedap makan errr... sampai ndak hengat dunia.... hahahaha, maka, cuma 2 gambar ni sempat diambil, itupun last round sudah ni........ nampak org ensem di bawah ni.... orang ni la yang belanja....... epppp...... jangan tergoda ah.... ini Puan Saiman yang punya... hahahaha....







dan inilah antara yang dimakan. Jangan tertipu ah..... ini last round sudah ni, yang lain bekasnya sudah diangkat.... kalau ndak.... bulih pingsan nampak.........






nampak yang warna merah tu... ala yang macam sambal tu... itulah antara peberet Papa ngan Puan Saiman, kaki ayam..... minta ampun bah kaki ayam tu.... abis tulang pun kami talan bah.... hehehehe... ketara la kami dua ni gondoot..... sampai dua bekas bah Papa ambil.... walaupaun banyak ni Papa ambil, maklumlah bah kan buffet, tapi syukurlah juga abis juga bah kami makan ndak la bah membazir... bah bila lagi mau kena belanja kan, Permata Hati jangan ceritalah, sempat lagi dia kestau, yang dia mau muntah nampak tu makanan, mungkin dia telampau kenyang...



Lepas makan tu, Puan Saiman heran jugak kenapa tu anak beranak tu bisik-bisik, rupanya Papa suruh Permata Hati kestau Puan Saiman, yang Papa mau kasih duit, sebab dia ndak tau mau kasih beli apa, jadi Papa pun cakap begini ' 'u can buy anything u want,tapi budget begini RMXXXX..... jadi bila fikir-fikir, ah ambil duit jak la, mau beli apa juga kan..... hahahahaha..... jadi Papa tau la sudah sekarang yang bini dia mimang mata duitan tapi RM ah dan bukannya rupiah..... hahahahhahaha.
Cerita pasal Rupiah ni kan, ini cerita hari sabtu yang lepas tu. Lepas beli beg utk mummy, Adik Noi minta kasih kawan tukar duit, maklumlah dia anak beranak mau pegi Jakarta ngan Bandung awal bulan Jun nanti, jadi kami pun pegi la tukar duit. Dijadikan cerita, sebab kami dua ni sakai betul, bila Noi tukar duit RM ke Rupiah, wah punyalah banyak, juta-juta u..... hahahahaha.... sampai Puan Saiman usik Noi,
Puan Saiman : wah.... jadi urang kaya sudah ko ni ah...'
apalagi ketawa betul dia.... dia jawab 'Ya, kaya Rupiah'.... hahahahaha


p/s : makan dan terus makan, bila la mau kurus ni.....sigh.....


Puan Saiman 'sign out'....






2 comments:

Mr Lee said...

Enjoy your blog.So kind.Good luck!
We hope that we will have the opportunity to make friends with you.
We invite you to come to our blog. You are welcome any time.

http://www.china-cutter.blogspot.com/

Puan Saiman said...

Mr Lee,

thank you. You have a nice blog too.