Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Wednesday, May 13, 2009

Biskut oh biskut.

Kelmarin petang, sebelum pulang dari pejabat, Puan Saiman ada buat 'Aku Janji' ngan besan Puan Saiman janjilah kunun mau buat biskut utk 'anak menantu' Puan Saiman.... hehehehehe.
Sampai jak di rumah, terus minta bibik kasih keluar segala mak nenek tepung, mentega sama telur. Lepas tu, sesi sukat menyukat tepung selesai.... tapi alamak, mentega pula ndak cukup, sudah lah mentega ni teda jual di kedai depan... tiba-tiba dapat satu idea.... kol Papa... hahahaha.
Minta Papa singgah di G*ant. Sebelum Maghrib Papa pun sampai ngan senyuman... tq Pa. Psssttt, bukan jak Papa kasih beli mentega tapi Papa juga kasih beli Br*and P*ti Pr*ne..(thanks again, Pa).
Lepas tu apalagi, kerja-kerja mengadun pun bermula......... start buat dari jam 6.45 petang, habis pun ngam-ngam jam 9.00 malam... kejap jak kan. Thanks to bibik... yang rajin mencuci... walaupun banyak komplen... hahahahaha

And with the happy face, Puan Saiman akhirnya berjaya. Cuba tinguk biskut-biskut di bawah ni, kembang semacam jak kan, sekembang tuannya tu..... hahahahaha.... begitu berbunga kan, berbunga-bunga hati si pembuatnya..... hahahahahha... bila makan biskut ni kan, terus terkenang masa kecil-kecil dulu... asal raya jak, gerenti biskut ni la paling popular. Bukan rumah Puan Saiman jak ada biskut ni, jiran sebelah pun buat juga... warna yang sama, bentuk yang sama, dan rasa pun hampir-hampir sama... hahahaha.... tapi itulah kan, perkembangan semasa juga seakan-akan 'menelan' kehebatan biskut ni. Sekarang ni, macam-macam biskut ada... biskut kacang la.... biskut inilah... biskut itulah.... susah betul sudah mau cari biskut ni..... sudahlah wangi, bila masuk di mulut, mudah 'peroi' di mulut. Wah... puji diri sendiri ni. Tapi satu lagi yang Puan Saiman 'gerenti', bila makan jak biskut ni, gerenti minda terus terkenang masa budak-budak..... betul ni wa cakap lu......
Sila cuci mata dengan gambar biskut di bawah ni ah........




Puan Saiman 'sign out'.....

6 comments:

LeeYo said...

huhuhu dalingggg...cuci mata ja ka???cuci mulut teda??? huhuhu

Puan Saiman said...

bah daling, nanti sia koling2 ko ah, kalau sia buat... sbb ada sdh urang minta buat, sia kasih buat utk ko especially utk kaamatan ah... muahhhhhh

LeeYo said...

yahoooooooooo daling... sia paluk dlu ko dalingggg ehehehe.. lebiu lebiu lebiu muaaahhh..(mau bodek ja kan)

Puan Saiman said...

Nanti sia kasih ko on 29 ah daling... paluk ko juga... hehehehe

Saya Anak Malaysia said...

huhuhu... tertinggal pula biskut untuk menantu Puan Saiman tuh..

Puan Saiman said...

Adik datang jak pg tempat kakak, masih lagi kakak simpan biskut utk menantu kakak tu.... hehehe