Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, March 18, 2011

Gua sayang semua.

Gambar di bawah ini adalah gambar 2 jejaka yang pandai mencuri hati gua....terutama yang pakai spek tu...warghkakakakkaa...sila abaikan orang yang pakai spek tu, sebab yang pakai spek tu sudah gua 'cop'...siapa mau berkenalan sama yang pakai spek tu kenalah tanya gua dulu..... DAN sila jangan pandang lama2 sebab...nanti gua marah...warghkakakakakakka......ok....STOP.

Gua bukan mau cerita pasal yang pakai spek tu, tapi gua mau cerita pasal budak yang dipangku tu. Masa gambar ini diambil, budak tu baru berumur 3 tahun.... dan gambar diambil ketika berada di dalam lrt. Ntah apa yang dimenung pun gua tidak tau. Nampak beg di belakang budak tu...macam2 ada dalam tu... dari pempes sampailah ke botol susu...warghkakakakaka.....bagus la budak tu angkat sendiri...tidak juga sakit tangan mama dia angkat beg dia tu....<---- sebab mama dia penting diri...mama dia banyak beg plastik dan beg kertas untuk dipegang..jadi sila abaikan kepentingan diri sendiri mama dia tu......<---uishhh mama sepa la tu.....



Gambar di bawah ni adalah gambar budak di atas tadi....esok 19/3, budak ini berumur 8 tahun..... yupp....8 tahun sudah la.....sejak 1/3 tu, setiap hari dia ingatkan birthday dia...macam2 dia tulis dan lukis...siap telefon papa dia lagi. Bukan apa pun, dia bagi *hint2* sama papa dia, yang dia mau hadiah apa....lagi pun budak ni tau kalau dia kol mama dia, gerenti dia tidak kena layan punya....warghkakakkaka....ini jawapan mama dia ---> bagus la bah nak, indak juga terpakai $$ mama ni, kan mama mau beli kabinet pinggan mangkuk....opssssss........warghkakakaka....

Ini pula gambar cinta dan kesayangan gua dunia akhirat..... sepa lagi..parents gua la... Insyaallah hujung minggu ni durang ni akan mengerjakan umrah.....mudah2an selamat jalan dan selamat balik..... dan semoga dapat mengerjakan umrah dengan tenang...AMIN.....


p/s : sekarang ni gua sedang menjalankan projek di rumah. Hampir setiap hari gua pulang dari ofis, gua akan cat perabot rumah gua....semua ke warna putih......abis putih.....warghkakakakka.......
p/s/s : sengaja gua bag tau, sebab gua skrg ni teda mood ambil gambar.... penyakit M kini melanda.....
p/s/s/s : siap 'projek' gua, nnt kita kongsi2 gambar yer.....*wink2*...
p/s/s/s/s : will be missing my parents ......


Puan Saiman 'signning off'.......

6 comments:

UmmiRosma said...

salam dear,

nanti kalo siap projek tu bole share lah kat kita..mesti nak buat konsep english cottage ni....

Your boy is very samrt enough to demand something on his bday..tpi layan je laah...bday boy lah katakan..

AngeL BeaR said...

ahaha....biasa la....ari tu suda dia minta tikit mo pi concert si JB....terus ndak berkelip mata mama dia di dalam kegelapan malam kan....hahahahaha~

anyway, happy birthday to your little boy....semoga sihat selalu~ =)

Puan Saiman said...

Salam Ummi Rosma,

hahahahaha.....konon2 besarlah harapan mau buat English Cottage konon, sampai laki ku bilang, 'karang mun mulih, rumah sendiri pun aku indak kelala sudah.....' hahahahahahha...

Itu la bah tu....birthday boy konon....tapi selalunya malas bah kediaku kan melayan...biar niannya jak yang melayan.....mun telampau di layan kan, bah makin la keluar semua ulah nya atu...hahahahahhaa

p.s : maafkan kakakmu ani adikku, mun nian kakak baca baca blog kakak ani, ada dikatuk nya kepala, nama jak peranakan brunei, tapi bahasa.....abis ke laut....


take care n hugs sis....


-----------------------------------

adikku Angel Bear,

sib baik kena waktu sekolah tu konsert, kalau indak....abis la si kawan tu nangis...hahahhahaha (baca : selamat duit bapa dia)..hahahahahahaha

Terima kasih...mudah2an....Aminn....


take care n hugs sis....

CathJ said...

Amboi... projek besar tu geng... buat 1 org ka??

bah nanti ambil photo2 ya.. ^_^

(Maklum lah kita ni busy body).. and Happy bday to your hero... amboi.. bujang sudah hihihi...

Puan Saiman said...

CJ my dear fren,

begitu la bah ni my fren, buat 1 urg, tu laki bilang klu mau minta beli kabinet kena buat perubahan sikit2 dl, baru la dia mau kasih beli atau tidak...tapi peluang tu macam cerah jak....warghkakakakkaa....

ok, nnt kita share2 photo ya...

hahahhaahhahaa....tq my fren, gua sudah kasih sampai pesanan sama my boy...sambil dia baca pesanan u, sambil dia say thank you, siap dia malu2 lagi tu......



take care n hugs my fren...

SJB AKA SUE J-B. said...

Bujang sudah bah anak kau.