Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, March 14, 2011

Alahai Berita Harian

Nampak gambar di bawah ni.....LANGSUNG TIDAK LUCU....siapa yang rasa mau ketawa sila tampar MUKA sendiri!!!!


Siapa yang lukis ni !!!!!!!! Bagus antar ni pelukis pegi Jepun, biar dia rasa pula kena bubut tsunami!!! Supaya biar dia rasa macam mana orang lain rasa bila ditimpa bencana...




Kalau gua kenal sama ni pelukis atau kalau gua tiba2 terserempak sama orang yang mengaku yang dia pelukis ni gambar, mari gua mau ajar sikit!!!!



1) Kesusahan dan penderitaan orang lain BUKAN untuk dipermainkan.



2) Nyawa tiada galang ganti jadi BUKAN untuk ditertawakan.



3) Mereka yang melarikan diri untuk menyelamatkan nyawa BUKAN untuk diperlekehkan.



Gambar diperolehi dari sini.....

Jadi cubalah SENSITIF sikit!!!! JANGAN MAIN SEDAP TANGAN DAN JARI bila melukis.........

p/s : walaupun di BH sudah memohon maaf, tapi orang akan tetap ingat perkara ni sampai bila-bila...Percayalah!!!!!!

SEKIAN!!!!!

Gua yang marah.....

Puan Saiman 'signning off'....

4 comments:

AngeL BeaR said...

sa mo juga tinguk urang ni kena timpa musibah terus urang ramai2 buat lawak pasal tu....tinguk dia buli ketawa ka ndak~ stupid py orang~

LeeYo said...

haishhh daling.. sot tu org... mari kita ramai2 tampar dia biar dia koma...

CathJ said...

Masuk I-CNN (Online news) lagi ni geng.. 1 dunia bah tahu...

Saya heran.. publisher atau editor nya pun tidak peka dgn hal ni... sebab selalu.. apa2 yg mau publish, harus go thru editor dulu for approval... and this cartoon boleh approved utk di print... aduh....

UmmiRosma said...

betul tu...kasi malu je...nasib kartunis kat Brunei tak buat anythin senseless...aduhaii...