Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, September 20, 2010

Teka Teki di Hari Raya

Selamat Hari Raya..... masih lagi raya kan..hari ni baru 11 Syawal.... Raya kan sebulan...tapi apa kes, pagi ni anak gua indak mau pegi sekolah...bulih2 dia cakap..

Anak gua : Ma, abang indak mau sekolah..

Gua yang gebu dan cantik : Kenapa ??

Anak gua : Mama cakap raya kan satu bulan....

Ala....nak oiii... ko fikir sekolah tu papa ko punya..suka suki jak mau cuti sebulan..... dan anak gua pun membuat 'peel' di pagi hari..sib baik papa dia yang pujuk2...harap gua..sori naik lori la...

Ok...banyak cerita. Cuma gua malas mau cerita. Yang penting gua sudah pulang kampung - jalan2 sampai sakit kaki - sekarang ni kerja sudah.

Huh!!! Tapi malang bila gua cucuk kad bank gua di dinding, kena muntah balik kad bank gua oleh dinding, sebab over limit..hahahahhaha...tapi kalau bank yg kol gua mau minta pinjam duit gua..kalau la betul kan, silap haribulan gua masih cuti Raya <---- ini statement orang indak dapat tinguk tv....apasal ah..asal jak ada perayaan cerita di tv best2.... tapi ada satu kemuskilan gua..apasal pula raya ni, banyak cerita antu...oh... baru gua ingat... masa puasa tu semua antu2 kena ikat, jadi raya ni, semua antu2 bermaharajalela sampai keluar tv......'sigh' <--- lagi statement orang indak dapat tinguk tv...

Ok...skrg ni gua ni ada keja sikit.. gua ada teka teki utk korang... cuba korang teka, sepa yang bagi gua duit raya RM11.... gambar dibawah ni adalah duit sebenar yang diberikan kepada gua....orang yang pertama dapat menjawab dengan tepat, gua akan bagi satu hadiah misteri <---- gua ikut stesyen tv percuma yang mengiklankan 'kepada sesiapa yang mengirimkan gambar atau cerita yang menarik, kami akan memberikan hadiah misteri' <--- kahkahkahkahkahkahkah....teda sudah kali wartawan stesyen tv ni, sampai minta orang ramai mengirimkan berita dan gambar sama durang.... adehhh....'pening kepala' gua..



Nampak sudah kamurang duit di atas tu...jadi silalah menjawab teka teki gua... dan sila tinggalkan jawapan anda komen saja la. Oh ya, bila gua pegi blog ini, memang ramai betul orang birthday bulan September ni. dan, hujung minggu ni gua jadi besday girl jadi kepada laki gua.... Yang <-- gua panggil laki gua...JANGAN lupa ah.....
p/s : pssttt...kawan2..gua ada tanya laki gua apa dia mau kasih beli gua..tau apa laki gua ckp sama gua.... 'mana bulih kasih tau'...'suprise'... dan sebagai seorang bini yang pakar memujuk..gua hint2 la....kalau indak tau mau kasih beli apa...kasih RM jak... terus laki gua jeling gua...gua buat apa.... gua buat derkkk jak la.....hahahahahhahaha...gua kan pakar memujuk... indak percaya...errrr ah ni kali, sila tanya anak gua......hahahahahahaha. Gua ada hint2 laki gua, gua mau minta beli apa...oh tapiiii bukan gelang...lain..... gua sudah dapat masa raya hari tu, tapi ada satu lagi gua intai2...harap2 dapat la......<--- ya kawan2, ini statement terus terang....
p/s/s : For my dear SJB <--- happy birthday sis...semoga sentiasa panjang umur, sihat dan bergembira di samping family *hugs*
Take care and hugs...muahhhhh
Puan Saiman signning off......

12 comments:

Nanak said...

hi kak,
salam kenal =)

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Puan,
Hubby ko kali yang bagi duit raya ni tau...ekekeke! Pandai2 pula aku nie...

Bah, enjoy your bday...sama2 kita sambut menyambut harijadi bulan ini.

Puan Saiman said...

Dear Nanak,

salam kenal jgk, tq sbb sudi singgah blog sia... mcm mau jumpa jgk nanti ni tau...hehehehehe

take care n hugs sis...

Puan Saiman said...

MK,

hehehehehehee....nnt sia kasih jawapan ah...

Yearghhh...go Libra girls....hahahahahhaha..ko ingat ka masa sekolah dl, kita nyanyi birthday satu bulan 1 kali, bulan september la paling ramai kita mention nama kan..hahahahhaha....

take care n hugs my dear fren

CathJ said...

rm11?? tak kan you punya 'yang2' bagi rm11..heheheh... kalau ada 2 kosong di belakang mungkin aku pecaya...hihihihi...

errr.... tak kan bibik mu??? hahahhahaha....

oh kau pun nday girl september kah?? wah napa tidak kasih tau??? boleh lah gua cari hadiah... tapi belum terlambat bah kan... hihihihi....

Puan Saiman said...

CJ my dear fren,

alalalala my fren...bermakna ko ada 2 jawapan sdh kan, 1 dari yang2, 1 lagi mungkin dari bibik kan...jawapan nanti sia kasih.....hehehehehhee

ya, september girl bah kunun...

btw.... tidak sia memberikan komen dalam blog ko darling...sbb sia gembira sampai nangis.... sia betul2 tumpang gembira...mudah2an..semuanya dipermudahkan..Amin....

Puan Saiman said...

CJ my dear fren...

take care n 'hugs' my fren..tapi sia hugs...tidak peluk kuat2..sikit2 saja...hehehehehehe

HoneyBUZZin said...

RM11..? Honey yang kasi...arhahaha....
* dapat gelang sudah rupanya....waa...sis memang expert pujuk memujuk nie....tips skit..!

Puan Saiman said...

adikku Honey,

RM11..mmg betul kakak kena bagi..jadi cuba adik teka siapa yg bagi.... sikit lagi kena jawapan tu...hahahahahahahha.... gelang belum lagi kakakmu ini dapat adikku...tapi...errrr..... nnt la kakak kestau...malu pulak...hahahahahhahaa....

hint2 utk adikku Honey...sila batalkan semua temujanji pada petang 2/10 yer......wink2...

take care n hugs

HoneyBUZZin said...

2/10....ada apa sis? u want to meet me ka? hehehe

SJB said...

Thank you my friend. Happy birthday to you too. Harap your hubby beli gelang for your birthday :D.

Puan Saiman said...

Adikku Honey,

begitu la hasrat di hati kakak mu ini..... 'wink2'

take care n hugs

-----------------------------------

Sis SJB,

nah...mudah2an masin mulut..tapi kakak sudah hint2 minta yg lain.... err...bulih minta dua ka tu ah...nanti kakak tny hubby kakak...hahahahahhaahhaa....

take care n hugs