Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, September 27, 2010

Jalan2 makan angin

Helo kawan2..... seperti biasa, macam yang gua bagitau minggu lepas, gua kan sambut besday hari minggu (eh..kelmarin pula tu kan)... dan seperti yang gua ada bagitau, gua anak beranak pegilah 'some says it's heaven'... Karambunai la kan.... Seperti biasa lepas check in, terus masuk bilik....




Dan...taraaaaa... cantikkan....oh maksud gua bukan bilik yang cantik tapi tu bah..... beg di sebelah kanan tu, ala atas sofa tu....wahh!!!!...kahkahkahkahkah....oppsss..teda pulak lucu. Tapi memang gitu tu, kalau sendiri sambut besday sendiri perasan.....



Mari 'zoom' sikit...aikkk apasal warna sofa tu sama jak macam warna beg gua tu.... ohh lupa...gua pakai kamera 'kecik', malas gua mau pakai kamera yg satu lagi, beratttt !!! Ceh alasan kan, masa belum kena beli, segala janji2 manis keluar bah, sekali sdh dapat..nah....keluar la tu malas bah. Lagipun laki sama anak gua keluar, pegi main golf, gua malas ikut, daripada gua kena hujan, lps tu kena lagi suruh bawa tu buggy, bagus lagi gua layan mata...siok owhh hujan renyai2 di luar... guapun mau buat ta*i mata..tu pasal gua indak ikut...


'Pantry' pun ada.....


Meja tulis2 pun ada..... klu mau apdet blog pun senang <--- cehhh..... teda pun gua apdet blog..gua 'sibuk'..hehehehehee

Ok, sekarang mari kita tinguk di luar..... ok... nampak sudah ada 2 buah kerusi, supaya bulih kita duduk2... dan nampak ada bunga2 yang berjuntaian... tapi indak la gua mau duduk sini..banyak nyamuk lagi tu...errrr panas lagi tu, ..walaupun hujan di luar....


Sebelum kita keluar ambil gambar... tinguk ni 'pintu kaca' siap ada 'kunci jenis penyangkut', tujuannya agar 'penyamun' tidak dapat buka pintu...ya, itulah tujuan yang sebenarnya kawan2....
Ok, gua sudah buka pintu.... nampak mendung di luar tu kan..banyak lagi bunga2 bergantungan tu....cantik...

Ok, gua ambil gambar dekat sikit....oppp sikit lagi...... ah...nampak tu...bergantungan tu bunga2 kan....terasa macam gua ni jadi 'Jane' pulak...alalalalala...indak kamurang kenal Jane ka..ala gelpren Tazen bah.....
Banyak tul bunga 'seri pagi' ni tau...tapi bila telampau banyak...bikin panas, banyak nyamuk la pula.....tapi jangan risau, dalam bilik ada disediakan penghapus nyamuk 'elektrik'.....ok sebelum gua dapat denggi, mari kita masuk balik....

Ini bilik mandi, sepa indak tau bilik mandi, harus jumpa gua la..hehehehehe.....ok...nampak tu bath tab ka....



ok...gua ambil dekat sikit...ahhhh......tapi apa kes, sampai pulang gua teda guna ni...anak gua pantang masuk bilik, mesti terus berendam dalam bath tab ni....siap nyanyi lagu Ben IO (ahh... ini abang jangan marah ah... mama cuma kasih tau abang mandi dalam bath tab jak)....
.....ok gua mau mandi....lepas tu tidur...anak gua sama laki gua pegi main golf... mau tinguk gua mandi ka....???


Opppppsssss...jangan...jangan.... bukan apa...malas gua mau glemer2 ni. Silap haribulan, masuk 'utiub'...glemer gua...bukan setakat 1 juta...tapi berbillion2 urg nanti mau tinguk gua....maklumlah guakan cantik dan gebu <--- sila abaikan ke'riak'an gua ni...






p/s : tiada sebarang pembelian gelang emas dalam cerita ini. Bukan sahaja dalam cerita ini tapi... juga dalam hari 'besday' tersebut. Gua relek jak tu... tapi cerita pasal gelang emas tatap akan di'cerita'kan sehingga dapat...muahahahahahaha






akan bersambung.... lagi gambar2 di Karambunai....






Puan Saiman 'signning off'






































































5 comments:

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Hahaha...'gelang' emas tu tetap akan ada...

Puan Saiman said...

MK...

tatap tu...hahahahaha

CathJ said...

mcm saya belum pernah stay di karambunai lah... hahahha... ok wait for lots of pic... sayang nda bawa dslr... uh huuu... ;-p

Puan Saiman said...

CJ my fren...

nah...klu ko balik KK, ko stay la sana....siok owhhh.... tapi tu makanan kan especially breakfast, dari dulu2 sampai sekrg ni...itu-ituuuuu saja...indak la bah berubah....

dslr ada kena bawa, tapi malas sia pakai...berat <--- nah, ni kalau kalau laki terbaca ni, tatap kena 'tiau' ni... tapi kan my fren...cuba kalau kena beli gelang emas...nah...rajin tu pakai...oppsssss tersebut pulak...hahahahahahhaa

take care n hugs my fren

MaMaMiE said...

Salam laiii... makk punya main siok ko p bercuti, tp sblum tu kan ko eksep laa ucapan happy b'lated b'day sia lai... paluk² arab sikit.. semoga dimurahkan rezeki, diberi kebahagian dan beroleh kesihatan yg baik ye dear...