Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Wednesday, September 22, 2010

Blog Gelang Emas

Sekejap tadi gua dapat satu panggilan. Permulaan nombor panggilan adalah dari luar daerah...03.....

Pemanggil : Heloo..I'm Tin Sardin (bukan nama sebenar)..koling from Bank Suka Hati (pun bukan nama sebenar). I'm koling to offer you our credit Card penerbangan harga murah.... (kalau naik kapal ni, ada jual makanan atas kapal <-- ahhh yang ini gua tambah2..)

Gua : Tq..I'm not interested. Tq.

Tapi yang bikin gua panas....

Pemanggil : Boleh saya tau kenapa puan tidak berminat <--- nah..terus bah pandai cakap melayu.... apasal la indak cakap melayu awal2 kan....

Apa gua buat......gua terus tekan butang tanda telefon berwarna merah.... Gua punya suka la..... gua jahat ka ?? Bukan..gua bukannya jahat, jauh sekali berniat ber 'kurang ajar'. Tapi yang gua takut...nanti ter'apply'..... ter'guna' bikin beli gelang..sepa mau bayar..tu amoi yang kol gua kah..... bukan kan....gua jugak....yang susah sepa...gua jugak.... yang bayar bil, sepa..gua jugak....bukan apa..gua ni mudah terpedaya terutama yang 'bling-bling' ni...indak percaya tanya laki gua..hahahahhaha.... buktinya !!! kalau kamurang berani, cuba kamurang pegi tinguk cctv sana kedai emas di iB sama sana ctmol... ada tu gua limpas.... badan gua lurus jak depan, tapi tu kepala gua kan berpusing tu di kedai emas. Kadang2 siap cubuk2 lagi tu dari cermin. Bukan indak mau singgah, tapi gua takut nanti, laki gua indak mengaku gua ni bini dia.... mesti kamurang heran apasal gua cakap begitu..Bah apa indak, kalau gua sudah duduk dalam kedai emas tu, silap2 semua bah gelang2 gua cuba, belinya indak...nah..sepa yang malu...laki gua jugak. Bukan jak laki gua, silap haribulan, kamurang pun indak mengaku gua kawan bah....hahahahhahahahaha

La....apasal bulih terkeluar cerita gelang emas ni ah. Risau juga gua ni.. takut2 jak gua nanti blog gua ni pun tukar nama jadi BLOG GELANG EMAS..hahahahahhahahaa....ok, gua cerita pasal hal lain la...

Lunch tadi, gua keluar ngan laki gua. Laki gua ambil gua dari ofis. Gua ok jak.Lepas makan..lepas minum.... gua pun cerita la sama laki gua. Bual2 kosong.... gua cakaplah ngan laki gua... ehemmm..gua kan bini yang cantik dan gebu..maka kerana kegebuan itulah laki gua terpikat ngan gua <--- oh.. ini pun gua buat2 cerita..hahahahaha

Gua yang cantik dan gebu : Pa, jangan la bah pakai ni baju.. sama ada lagi baju yang warna putih tu....

Laki gua : Kenapa...ok bah baju ni....

Gua : Bukan bah.... nampak lusuh sudah...lagipun, punyalah banyak baju, last2 baju ini juga dipakai.... <---- see walaupun gua hint2 minta beli gelang, tapi baju laki gua pun gua ambil berat tau.....

Laki gua : Ok bah... tau ka kenapa papa suka baju ni...

Gua : Ntah.....

Laki gua : Kalau papa pakai baju ni, maknanya pegi inspection la tu... mana ada urang pegi inspection pakai baju bagus2...pakai nektai.... yang pakai kot..pakai nektai tu, itu e******r pukul 6....

Gua : Ah.....apa tu e******r pukul 6....

Laki gua : E******r pukul 6 tu, erti dia dalam drama pukul 6, tu e******r check bangunan atau check jalan pakai nektai, pakai kot tengah2 panas...... matilah pakai kot pakai nektai panas2...silap2 pengsan masuk ospital...

Gua yang cantik dan gebu : Ohhh..... mana mama tau...<---ada unsur2 mengkaver diri....

Gua yang cantik dan gebu : Eh pa... kelmarin mama pegi ctmol sama Ija kan. Papa tau, ada mama nampak gelang punyalah cantik.... begini lebar dia (sambil gua tunjukkan jari gebu gua ngan laki gua), bila tu amoi keluar, mama tanyala berapa harga emas segram...dia cakap RM141. Terkejut bah mama...papa bayangkan la, kalau tu berat emas mau 40 gram....mau pengsan mama bah pa <---beriya2 gua kasih tau laki gua ni.

Mau tau respon laki gua...... dia kasih besar mata dia tinguk gua....terkejut urang utan kali laki gua tu. Sib baik laki gua sudah abis makan, kalau indak, silap haribulan, indak termakan bah laki gua tu. Bukan apa, gua kasih cerita saja sama laki gua pasal keindahan gelang tu. Bukan pun gua minta beli..tapi kalau kena kasih pun gua indak jugak marah.... malahan senang kok hati gue....aikkk *tiba2* gue ngomong Indon....hahahahahahahahaha

La....apasal tiba2 cakap pasal gelang emas lagi ni...ishhhhh gua ni.......*sambil cubit pipi gebu sendiri*

p/s : lagi 4 hari, gua akan sambut birthday.

Puan Saiman 'signning off'....

5 comments:

Hannie Chung said...

yala.. tau la birthday ko sudah dekat..hehehe..

Puan Saiman said...

Moi....

hahhahahahhahahahaa...makin 'muda' ni, makin beriya2 mau celebrate..ngapa tu ah...

take care n hugs

HoneyBUZZin said...

arhahaha.......ada ada saja sis ni tau.
honey susah nak p email sis tadi..so kakak please add honey di fesbuk HONEYBUZZIN...dan ada gambar gitar. HONEYPOT(Honeybuzzin) tu omputih curi nama sia k..

AngeL BeaR said...

hahhahahhahahahaa..harap2 la dapat gelang time birthday nanti~~~

Puan Saiman said...

adikku....

abang ada ckp, dia kasih beli yg kakak minta..TAPI bukan gelang emas....walaubagaimanapun...cerita gelang akan tatap di 4wardkan sehingga dapat.... itu la bah kakak ckp, silap2 ni blog tukar nama jadi blog gelang emas....hahahahahahah

ok, nnt kakak masuk pg fesbuk adik....pandai2 pula tu omputih ambil nama adik ah....nnt kakak siggung dia...hahahahahahaha

take care n hugs


-------------------------------------

adikku angelbear,

indak dapat tu dik, abang sudah isytiharkan dia akan belikan kakak benda lain, yg kakak slalu hint2 jgk.... tapi indak apa, gelang emas tatap dihint2kan sehingga dpt....hahahahahahahahaha


take care n hugs