Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, October 19, 2009

Cerita Ceriti



Hari Jumaat yang lepas tu, lepas maghrib, makan ala kadar..... terus pegi Centre Point. Di centre point ada satu kedai jual peralatan jahit menjahit ni -Meelo-.... beli beberapa barang yang diperlukan... lepas tu bawa 'boipren' gua pegi 'Just 4 you'.... 'boipren' gua belikan gua 2 buah kotak. 1 kotak besar, 1 kotak lagi kecil... kotak besar ni, gua mau letak 'kain-kain' yang gua beli di Kamdar 1B ngan kain2 yang gua beli hari Jumaat tengahari tu........ ini la kotak tu... mari kita tinguk apa lagi ada dalam kotak ni... Nampak tu apa yang tertulis ' Teddy's Workshop'......





Dalam kotak besar tu.... ada kotak kecil ni..... ok. Mari kita buka apa dalam kotak yang berwarna pink ni......





Tadaaaa......... macam2 ada.... ada benang, zip, peniti, riben, gunting kecil, gunting besar (ndak nampak..tertimbun dibawah)....pita ukur, benang pelbagai warna... dan lain-lain lagi la...




Dalam kotak besar tu pulak, ada kain-kain yang dibeli hari Jumaat tu, bercampur ngan kain2 yang dibeli di Kamdar.... ada pelbagai warna dan jenis kain.... ada pembaris.... gambar di sebelah kanan bawah tu, kain yang bergulung tu.... sudah di ukur cuma tinggal dijahit sahaja... teda kesempatan mau jahit.... kain tu diukur dan digunting malam sabtu tu...... kira mau jahit sabtu siang, TAPI....................




Hari sabtu pagi tu, 'boipren' gua bawa gua ngan anak gua pegi Kundasang...... cuaca di KK pagi tu mendung.... sampai di Telipok.... hujan selebat-lebatnya.. sampai gua bawa pulang... tapi 'boipren' gua tetap mau pegi Kundasang.... sebab masa 'besday' kira mau pegi, tapi ndak jadi, padahal beg2 semua dalam 'kuda putih'... lain kali gua cerita pasal ni ah..... back to the story....



Sepanjang jalan dari Tuaran ke Kundasang, cuaca memang baik..... sampai di Kundasang, terus pegi Perkasa Hotel.... pegi makan dulu...... sementara tunggu makanan yang diminta sampai, gua sempat snap2 gambar dalam restoren tu..... memang cantik... semua bunga atas meja, bunga hidup ok...... sambil2 ambil gambar, gua belajar jugak ambil gambar closeup..... setakat ni bulih la......





Dan gambar dibawah ni, gua ambil masa gua dalam restoren dan di luar restoren...... errr.... gua kira, gua mau buat satu lagi blog yang bergambar sahaja...... blog ni gua guna utk cerita ceriti gua, dan blog yang satu lagi tu, utk blog gambar2 yang gua ambil......... sekarang ni gua tengah buat la blog satu tu... kalau sudah siap nanti, gua akan upload la.......



Ok la....... gua ada kerja sikit.... kalau sempat gua akan sambung lagi cerita ni, esok ok...Insyaallah...........
Puan Saiman 'sign off'.......












2 comments:

Cath J said...

Comeiii nya tempat alat2 menjahit...

Psst... you pakai epal kah?? Berapa yah harga epal kalau di sana?? NI sudah ada mesin tapi mau juga 'main2' ngan yg boleh sulam2 bunga hihihihi...

Amboiii.... pakai camera apa tu puan Saiman??? kasih lah bah tunjuk2 skettt... ^_^

Puan Saiman said...

CJ- ya tempat alat2 tu jak yang cantik, tapi kalau time jahit, ko pun bulih pingsan..hahahaha

Ya, sia pakai epal?? Mcm ko 'sifu' bulih la 'main2' ngan mesin sulam bunga ni, bah, klu ko berminat, bulih bah sia bw ko tinguk2 di epal KK nnt...wink2...

Ehem.... bah, nnt la sia kasih nampak ko ah... klu ko balik kk...hehehehe