Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, October 9, 2009

Cerita 'Besday'.


Bulan September ialah bulan besday gua la kan.... dari sebelum puasa lagi sampai la beberapa hari sebelum hari raya, gua 'hint-hint' boipren gua pasal besday gua ni. Dan beberapa kali itu juga la, 'boipren' gua tanya gua mau minta beli apa..... dan setiap kali ditanya, setiap kali itulah gua 'blur'... gua ndak tau mau minta apa........???hmmm.......



Dan 7 hari selepas hari raya.... maka datanglah hari 'besday' gua tu....... mula-mula 'boipren' gua suruh anak gua bagi gua bagi 1 kotak yang dibungkus cantik... tapi gua buat ndak peduli jak, ntah pasal apa pulak hari tu gua merajuk.... gua lupa pulak... nanti gua tanya 'boipren' gua, apasal hari tu gua merajuk..... Anak gua.... bagi gua kotak yang cute tu...





Anak gua : Ma, papa suruh abang kasih present ni sama mama... hepi besday Ma.... (trus anak gua kiss gua...)





Seingat gua masa tu, memang gua merajuk betul.... gua suruh anak gua letak kota present tu di tepi katil..... gua ndak buka pun, sampailah anak gua tidur malam tu..... tapi seperti biasa la kan, gua tetap juga menjeling-jeling kotak tu.... ndak jugak gua dapat tahan hati gua, akhirnya gua buka...... dan buat pertama kalinya gua begitu terkejut apa yang 'boipren' aka Papa kasih gua present..... memang gua ndak sangka sungguh.... ibarat kata-kata orang (aiseymen) .... 'mati, hidup balik' pun, gua memang ndak sangka 'boipren' gua akan kasih gua benda ni.......








MONT BLANC PEN (special edition)








Bah..... tinguk la bah, present gua kali ni, ndak ka bikin tekejut.... sib baik jantung gua masih kuat.... dan sehari lepas tu, gua cakap la ngan 'boipren' gua....






Gua : Pa... kalau mama cakap jangan kecil hati ah....






'Boipren' gua : Ada apa......






Gua : Ni bah, pasal present tu..... bukan mama ndak mau ambil, tapi kan, bukan jugak mama pakai tu..... bagus papa yang pakai pen tu.....






'Boipren' gua : Ala... mama pakai la.... Papa kan sudah ada... lagipun pen ni special edition.... khas utk perempuan....... mari sini ...... (masa tu gua tengah kemas almari... boipren gua tengah baring2 tinguk tv... dalam bilik la)






Gua pun duduk tepi katil.... boipren gua ambil pen tu, terus kasih tunjuk gua.....






'Boipren' gua : Nah... cuba tinguk pen ni.... khas utk perempuan ni... bawa la pegi ofis... kalau ada miting bawa la.....(yeiii... bagus kalau bini dia pigawai.... tau2 kungsikang jak bah...hahahahhaa)... tinguk ada serial no lagi ni... (tapi masa ni gua ndak juga tinguk tu serial no..... gua buat derkkkk jak la kan... yeiii mau jugak minta puji bah kan..) tinguk atas ni....ada macam permata lagi..... (wah... bukan main memujuk lagi 'boipren' gua ni...)






Oleh kerana gua ni bini 'mithali' (sila muntah arr...warghkahkahkah....) maka gua pun ambil jak la pen tu.. tapi bukan pakai pun... gua kasih masuk balik dalam kotak 'khas' tu......






'Boipren' gua : Nah... ada lagi papa mau kasih mama ni...... itu la, lain kali kalau papa tanya mau present apa.... jawab jak la.. ni diam2, bila kena kasih beli pen, macam ndak suka pula.....






Aikkk... sempat lagi 'boipren' gua ni kasih 'nasihat' gua....






Gua : Bukan ndak suka... suka tapi JARANG bah urang kasih bini pen...(yeiiii.. macam la gua tau kan...) (pssttt... menjawab lagi gua tu... tapi ndak apa, gua sudah minta ampun hari raya tu kan)...






'Boipren' gua : Nah... ambik ni....... (trus gua tersenyum lebar..... tu senyum, limpas telinga bah)....














Sampai la pagi ni, tiba-tiba tergerak hati gua mau bawa pen di pegi ofis.... dan bila gua belek2 pen ni, patut la 'boipren' gua beriya2 mau gua guna pen ni... rupa2nya serial nombor bermula dari KT***********...wah........KT tu...... memang 'nickname' gua tu...... (dan baru sebentar tadi gua sms 'boipren' gua ...just to say tq..... mesti dia heran tu.... hisshhhh angin tul bini dia ni...warghkahkahkahkah....)




















Puan Saiman 'sign out'.....

4 comments:

Cath J said...

kalau pen sama yg mcm kipas tu.... gua mau yg 'kipasss'.... hehhehehehe.... Baru lah senyum sampai telinga....

kalau hubby gua kasih pen... memang kena pukul kepalanya hahah... Tapi special edition yuuuuuuuuu..... jenama bukan main calang2.... Sigh... mama... mama...jgn merajuk panjang2....

Puan Saiman said...

CJ - ndak sudah sia merajuk, sbb sdh kena bagi 'kipas' tu kan... pen tu pulak, sia kestau 'boipren' sia, klu sia teda RM, sia mau pg gadai.... basar mata dia tinguk sia....hahahahhaa

Rosc said...

Biar betul ging...."exactly" kipas cam lam gambar tu yang dapat...wah kalau sa pun mangkali terkuyak lagi tu sinyuman dari telinga wakakakaka....jadi shopping sakan lah ko nie kan???? apa shoppingan nye....????

Puan Saiman said...

Posc- ya bah ging, itu la bah kunu tu.... hahahhaa.... ya kan apa sia bili ah... sia pun ndak ingat...