Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, July 30, 2009

Touching Moment when....



Sepa-sepa yang tinggal di KK ni tau la kan, hujan tadi pagi..... like my darling said 'like cat and dog fight'......


Sepatutnya hari ni, turn Papa yang ambil Permata Hati... tapi Papa ada discussion sama staff dia, so Papa sms'ed Puan Saiman minta tolong ambil..... I ok jer..... hehehehehe


Jam 11.30 pg, Permata Hati sudah keluar dari sekolah, tapi Puan Saiman baru keluar dari ofis... malas mau keluar awal sebab gerenti jammed tu.....


Sampai sekolah jam 11.38 pagi..... masih mendung dan gerimis..... masuk kawasan sekolah, seperti biasa keluarkan 'Kad Nama'. Adalah cikgu yang bertugas tu panggil nama anak-anak yang kena ambil oleh ibu/bapa/penjaga masing-masing. 'Style Drive Tru' - kalau mau ambil anak-anak ni pulang. Mungkin disebabkan hari ni hujan, jadi semua kereta berpusu-pusu masuk kawasan sekolah. Kalau hari ndak hujan, ada antara ibu bapa, parked kereta durang di luar... dan jalan kaki masuk sekolah ambil anak masing-masing.
Bila masuk jak Permata Hati dalam 'kuda putih', keluar jak dari sekolah, dan inilah yang dia luahkan.....
Permata Hati : How's ur' day, Ma....
Puan Saiman : Gud, tq...
Puan Saiman heran jugak, apasal pulak dia ni, selalunya Puan Saiman yang tanya dia dulu 'how's ur' school today'... hari ni dia pulak yang tanya dulu.....
Permata Hati : Ma.....
Puan Saiman : Hmmm...... (tengah konsentrate driving.... maklumlah mau keluar pegi highway..)
Permata Hati : Hujan kuat tadi Ma, masa abang dalam kelas...
Puan Saiman : Oh ya.... di ofis mama pun...
Permata Hati : Abang ingat mama sama papa, masa abang tinguk hujan kuat...
Puan Saiman : Mama pun..... dalam hati Mama.... apa la abang buat di sekolah ni...
Permata Hati : Mama tau... cam sakit sini abang... (dia tunjuk dada dia...)
Puan Saiman : Eh... abang sakit dada ka...? Klu sakit kita pegi klinik ah....
Permata Hati : Bukan...bukan dada abang yang sakit... tapi dalam ni....(masih lagi kasih tunjuk dada dia...)... bila abang ingat Mama sama Papa tadi kan, masa ujan kuat, macam abang mau nangis.....
Oh..... mungkin bila nampak hujan kuat tu dia teringatkan mama ngan Papa dia.....
Puan Saiman : Abang missed mama and papa ka...?
Permata Hati : Ya.......
And suddenly he kissed me......
I'm so touched when he do like that......
Bila sampai rumah...... bibik ambil dia dari 'kuda putih'..... dan sebelum dia keluar dari kereta.... he said .........
'Ma, I wish mama ada di rumah hari ni sama abang......'
Dan 'rasa serba salah' terus bersarang di hati.........
Puan Saiman 'sign out'...............

4 comments:

LeeYo said...

alamak daling...andainya satu ari nnt centa ati sia ckp gitu... becucuran la aing mata sia daling...kompem cuti ehehe

Puan Saiman said...

Tu la bah kan daling, sia trus terdiam bah daling.... siap nangis lagi tu..... klu la bulih cuti lama-laaaamaaaaa kan daling..... gaji penuh....

Errr... daling, ada ka keja jalan2 jak ah..tp ujung bulan dapat gaji... klu ada kita apply ah...hehehehe

Cath J said...

Awwww... cute nyaaaa...... harap2 anak ku pun begitu nanti sudah sekolah hihihihi

Puan Saiman said...

CJ - mmg cute tapi klu sdh sekolah tu, kadang2 kan bila drng cakap bikin sentap hati tu... ko tunggu jak... hehehehe