Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, July 20, 2009

Kuala Lumpur... Part 2.

Hari kedua kami di KL.......





Oleh kerana kami ambil pakej breakfast juga, maka kami pun pegi breakfast di M Floor... lepas breakfast kami pun memulakan sessi beronggeng........ Oh ya lupa pulak, kelmarin sebelum pegi Pavillion, singgah sekejap di Hop On Hop Off bus stand..... beli tiket.... utk maklumat lanjut sila lawati website ini sendiri ah.....


Jadi kami pun pegi la tunggu bas HOHO ni di tempat perhentian. Ala bukan jauh pun dari hotel, dia cuma terletak di tengah-tengah antara hotel Capitol ngan Pavillion. Masa dalam perjalanan pegi perhentian tu, bas sudah pun berlepas, jadi bila sampai di perhentian tu, penjual tiket tu cakap, bas seterusnya akan sampai dalam 20 minit..... jadi Puan Saiman ngan Ija pun tunggu... tunggu punya tunggu.... langsung ndak teringat mau ambil gambar..... kami dua ni malar la bercerita, kalau kami ndak bercerita sibuk tul kami memerhatikan urang yang limpas-limpas... Ngam-ngam 20 minit, bas pun datang...... bas ni bas dua tingkat... jadi kami pun naik di tingkat atas..... pssttt nampaknya kami jak orang Malaysia ni, yang lain orang Korea sama urang putih....


Maka inilah gambar-gambar yang sempat Puan Saiman ambil.....snap...snap....snap... gambar pertama ialah gambar orang kahwin yang sedang berjalan-jalan di Petaling Street...... begitu jua Swiss Inn Hotel........ juga di Petaling Street.... lepas tu.... jalan-jalan lagi.... maka bas berhenti 10 minit di Istana Negara.... maka Puan Saiman ngan Ija berganti-ganti ambil gambar.... psstttt..... Puan Saiman ambil gambar dekat ngan kuda tu... ndak juga dekat la.... taku gue... nanti kena tendang..... hhehehehehe....... lepas ambil gambar ngan kuda, Puan Saiman ambil pula gambar Istana Negara.... dari luar pagar jak..... pssttttt kalau la ada kamera DSLR kan syiokkk.... psstttt Pa, take note ok.... hahahahhahaa...... lepas ambil gambar, kelam kabut Puan Saiman ngan Ija naik bas, takut kena kasih tinggal, sebab kalau kena kasih tinggal, kena tunggu bas yang seterusnya lagi......







Dari Istana Negara, kena bawa pusing-pusing lagi, dan bas pegi KL Sentral. Kami turun di KL Sentral... dari KL Sentral pegi KLCC....... naik LRT...... sampai di KLCC, pegi Taman KLCC... pusing-pusing..... di taman.... nampak mendung kan, tapi sebenarnya bukan mendung tapi berjerubu. Bila pusing-pusing di Taman KLCC ni, maka Puan Saiman ternampak tempat minum yang management KLCC sediakan......Gambar sebelak kanan tu la gambar tempat minum... dan gambar dekat di bawah sebelah kiri.... memang bersih, tapi walaupun Puan Saiman ngan Ija haus sehausnya, ragu-ragu juga kami mau minum......


Lepas puas pusing-pusing sampai kepala pening.... masuk pegi Parkson di KLCC dan beli sikit lagi barang....... alamak...... nampak ini mau ambil.... nampak itu pun mau ambil...... sib duit dalam bank tu orang punya, kalau sendiri punya mau jak ambil tanpa sedar diri.... hehehehehe........


Lepas beli sikit barang, bawa Ija makan di Nando's.......... welkem to the Nando's..... hehehhee.... well the food memang sedap..... order2... makan2...... cerita-cerita.... makan2...... lepas bayar kami pun keluar... kena keluar cepat, sebab q orang mau masuk di Nando's ni panjangggg.... jadi kena tolak ansur jugak kan....... dan lepas keluar... mau naik bas HOHO tu balik..... tanya di reception.... ok..... senang mau keluar sebab ada nampak escalator yang dia tunjukkan.... keluar dari bangunan terus pegi bas stand HOHO tu balik...... walaupun masa keluar dari Parkson tu pun bulih sesat...hahahahhaa


Bila sampai di bas stand HOHO tu, inilah yang ada di hadapan bas stand tu...... TV besar kepunyaan Lembaga Getah Malaysia...... tunggu punya tunggu bas, pun sama juga, disebabkan jammed, adala juga kami tunggu 20 minit. Naik bas, dalam perancangan mau pegi Aquaria... tapi ntah macam mana kami bulih terlepas pulak.... mungkin telampau bercerita bah kami ni...hehehhee..... tukar rancangan.




Kami trus balik pegi Bukit Bintang.... sampai Bukit Bintang... balik hotel kejap..... antar barang, rehat kejap... masa ni la pula kepala berdenyut-denyut..... tapi ndak apa..... jalan balik pegi Pavillion tapi sebelum pegi Pavillion pegi BB Plaza dulu, pusing-pusing di BB Plaza sampai pening... keluar di Sungai Wang terus pegi Pavillion....... Sampai di Pavillion...... masuk di Parkson.... pusing-pusing...... keluar trus pegi Friday's..... makan pula di Friday's...... tapi masa ni Puan Saiman makan pun ndak sedap sudah, sebab kepala sudah mula berdenyut.... lepas makan...... terus balik bilik...... lepas mandi.... ngan baik hati, Ija telah meng'offer'kan diri utk memicit kepala ngan bahu..... terima kasih dik....... lepas kena picit... makan ubat..... aiikkk...... lambat pulak tidur...... Ija sudah tidur dulu, mungkin dia kepenatan... kesian dia........ sudahlah penat berjalan, penat lagi dia picit kepala ngan bahu Puan Saiman ni.... tapi ndak apa len kali kita plan pg KL MISTI kita pg Aquaria ok.......



Cerita terakhir akan bersambung esok.... ok.....


Puan Saiman 'sign out'..................











4 comments:

LeeYo said...

whaattt?? nek HOHO lagiiii?? uwaaaa jelesssss ekekekke

Puan Saiman said...

Ya bah daling... nek HOHO lagi kami kunun... arap2 ada la si Jimmy Yezzer naik, tapi teda pulak... siok juga naik HOHO ni daling, tapi mungkin ndak besa naik bas 2 tingkat kan, sakai tul sia sampai sakit kepala.. hehehe.... sia kira pun klu ada rezeki, sia mau bw chenta ati sia naik HOHO....

MaMaMiE said...

Aduh bah lai, punya terer di kl tu, betul la bilang c leyo, ko buat kl mcm kk....bagas tapak kaki sija...aku jelesss.....

Puan Saiman said...

Makmi - sebenarnya ndak jugak terer... cuma my hubby yg kasih tunjuk jln klu kami pegi sana sbb dia ckp, klu pg sendiri nanti senang, jadi bila pegi sendiri...memmannnggggg senangggggg.... hahahahahha