Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, July 24, 2009

My New Toys....


Ellloooo..... salam....salam.....

Petang kelmarin Papa kol Puan Saiman.... Papa ni seperti biasalah dalam satu hari mesti 5 atau 6 kali sms... kalau ndak sms... mesti kol punya... bukan apa pun... kadang-kadang tanya sudah Puan Saiman ni sudah makan ka..... mau minta tapau ka..... cukup RM ka (tapi kalau ini, memang ndak pernah cukup punya) hahahahhaa.... Pa, sila take note ah...... macam-macam lagi la..... tapi panggilan telefon dari Papa kelmarin petang buat gue senyum dan nyaris-nyaris lagi mau jatuh katil... tekejut bah geng...... Papa cakap ada something in advance dia mau kasih.... its for my birthday this coming September.... ala...... advance pun advance la bah kan......

Bila Papa sampai rumah...... punyalah Puan Saiman tekejut... rupanya Papa kasih beli ini.... Nikon D90....wah... macam mau pengsan Puan Saiman... sib baik ndak pengsan..... fuhhh....... sebenarnya benda ni lama sudah Puan Saiman 'hint2' ngan Papa, tapi Papa macam buat derrkkk jak.... rupanya Papa pasang telinga juga....hehehehehe. Jadi secara rasminya, kamera yang ofis Papa punya akan dikembalikan petang ni ngan Papa..... ambil gambar pun masih lagi katar2, sebab kebaruan kan.... lagipun masih banyak lagi mau kena belajar... maklumlah gue kok bukan Pro.... Amatur bah.... tapi kalau sudah kena kasih, gua rembat jak......



Jadi... ada sepa2 yang buat Kumpulan 'Jalan-jalan' sambil ambik gambar ka.... pssstttt.... Papa sudah bagi green lite ni, dia cakap semalam kalau ada group 'ambil gambar', bini dia ni bulih join... yahuuu..... gembira kok ati gue.........


.... nanti kita sambung cerita ok...Insyaallah.... tengahari ni ada blogger yang Puan Saiman mau jumpa.... gementar ni.....

5 comments:

MaMaMiE said...

aalallalaaaa...lai mo pingsan aku tinguk, punya besh klu aku dpt advance gift, buli beli 4 blekberi tu, aku ni klu ndak dpt Nikon, dpt Kasut pun jadi la...ngeh²....

Puan Saiman said...

Makmi - aku nyaris2 lagi mau pingsan, tapi kena kasih kan, aku ni rembat jak.... pssttt. makmi, siok ooo pakai blekberi ni... hahahaha (baca : batu api ni)...hehehehe

wendi said...

u mean ko kerja tukang gambar ka? atau ada ikut apa2 kelab ka... err aikkk atau gambar utk koleksi library??

Puan Saiman said...

Wen, klu sia keja jd tukang gambar, abis la jurugambar berhenti keja ni....hahahhaa..

Tu laki sia, kesian kali bah sama sia, sbb sia selalu pinjam kamera dia, lps tu klu sia mau ambil gambar jauhkan, kdg2 blur bah... jadi dia kasih beli la bah sia tu kamera utk sia guna... sia pun baru mau belajar bah ni... mana tau ada urg2 yg ada ni kamera bulih ajarkan, sbb sia ada dingar mimang ada ni grup.. tapi sia ndak kanal bah... tapi klu ada yg offer join durang.... sanggup ni sia ikut...hehehe

wendi said...

oohh utk suka2 la niii.. ok ok