Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, October 21, 2010

Bukan permintaan melampau...

Ellooo kawan2....sempena menyambut 20/10/2010 kelmarin, jadi petang kelmarin gua dengan kuasa gaban tahap langit ke-7, dengan bantuan raksaksa gorgon.... telah menyelamatkan dunia....muahahhahahahaa dan kerajinan sehingga ke alam semesta maka gua pun masak makananan kegemaran anak sama laki gua.....

.


.


.


.


.

ayam masak kicap, hahahahahahahaha *ketawa sambil guling2 di lantai* <--- sila kagum dengan kerajinan gua....
Ayam masak kicap ni la jadi idaman anak gua...asal jak gua tanya anak gua mau makan apa....jawapan mesti AYAM MASAK KICAP....

tarraaaa..... ini lauk gua anak beranak semalam.... sebelah kiri atas, ayam masak kicap, sebelah ayam tu, sambal mangga belacan <--- nah...si CJ suka la ni.... dan sayur kegemaran gua...sawi putih masak sardin...hahahhahahahahha...rajinkan....sila kagum lagi...

dan makan di meja ni...tapi bunga atas dalam dulang/tray tu hanya hiasan semata2... kalau masa makan bunga dan dulang akan diturunkan takhta...hahahahahahahha.... dan atas meja hanya akan ada piring2.... lagipun kalau makan pasu indak diturunkan, indaklah gua dapat menatap wajah kesayangan gua <----- laki gua la......

Bercakap pasal laki gua kan.....entry dibawah ni hanya untuk laki gua <--- 'sayang, I tau you baca ni..kalau u indak baca pun, nanti I paksa you jgk baca ni'...wah...... I U you....ada makna tu....... <--- AMARAN : Tidak disyorkan kepada semua untuk membaca. Tapi kalau baca juga, sila jangan salah sangka. Ini hanya untuk laki gua saja. Sebab kalau gua cakap, laki gua tu buat derrkkk jak, tapi kalau masuk blog...harap2 dia bagi respon la.......mudah2an kan..... Kalau mau baca juga, sila baca ikut intonasi bercerita.... ala, macam kita bercakap sama orang....supaya ada perasaan sikit kalau baca.....
Sayang...... you tau ka semalam abang 'tertumpah' botol minuman dia dalam beg sekolah. Kebetulan beg sekolah tu dia letak atas sofa kita. Nasib baik mama ni lemah lembut dan bersopan santun <-- sib baik mama indak jadi incredible hulk -, jadi mama suruh abang tukar beg dan ambil kain, letak atas sofa......hancur tau hati mama bila nampak sofa kita basah.....macam mau minta tukar sofa jak...opppssss....silap2... bukan pa.. mama bukan minta tukar sofa...motif mama ialah mau kasih nampak papa tu sofa yang basah.....

Nah!!! Nampak tu sofa yang ada kain warna merah tu, sofa itu la tu..... sedih tau...... <--- sambil jeling ngan anak gua -
Papa tau, mama sudah 'tegur' maid kita. Jangan lagi letak segala mak nenek minyak urut, kunci kereta, cawan/gelas atas rak ni, kadang2 tisu pun ada... sebab rak ni hanya untuk perhiasan dan bunga2 mama jak
Pa, cuba tinguk dari jauh, cantik kan... <--- macam bini papa kan...<--puji diri sendiri secara berhemah.....almari ni pun nampak bersihkan, mama sudah minta 'maid' kita lap hari2, supaya tiada habuk...

Nah!!!! tujuan sebenar mama tu, pasal ini la bah. Nampak anak panah tu..... nah di sini la bah mama mau beli lagi 1 almari yang putih, yang mama pernah kasih tunjuk papa tu...

Mama suka betul almari ni....simpel kan..... banyak lagi laci tu, macam2 bulih simpan....tapi semua laci ni nanti, mesti abang buat tempat simpan mainan dia <--- sebut nama anak supaya kena kasih beli...

TAPIIIIIII....almari ni pun ok jugak kan......*mata keranjang* betul gua ni......
Jadi kan Pa, papa tau sudah motif mama kan...jadi jangan la bah, buat2 indak faham.....*wink*



Puan Saiman 'signning off'....

11 comments:

LeeYo said...

hahaha dalingggg pndi tul ko mau jek2 olmen ah.. bole ka sia ikut ni ah.. mau jek2 olmen sia pula hahahaha

AngeL BeaR said...

hrm..yg numbur 2 itu santik..bunga2...hahahahahahaa~ nah, sa tulung sukung2 ni =p

Puan Saiman said...

dalingggggg....

kahkahkahkahkahkah...itu nama dia jek2 berhemah tu daling......

ok daling, bulih tu ikut.... pasatikan nama anak kena sebut....hahahahahhahaha <---ajaran sesat ni...

take care n hugs my dear fren

Puan Saiman said...

adikku Angel,

nah...mcm sama tau.....kakakmu ini pun termimpi2 sudah tu almari...siap sebut nama lagi tu...mudah2an la laki kakak tu ambol perhatian, kalau indak.... macam mau buat mogok secara berhemah la ni..

muahahahahahahaa.......

take care n hugs sis...

Just said...

Aduinaa... suwittt jg mesej utk laki ni.. apa lg nama anak pun terbabit.. naa.. kompom pnya la manang! Hahahah...

btw, dua2 pun santik tu almari..

Hannie Chung said...

LOL! itu la cara nya ya?
sia pun suka almari yang kedua tu.. ada sia nampak sana Lintas plaza parking building tu.. lawa.. but err... kalau tahan ke tidak.. tak tau la..
lawa rumah dgn segala bunga tu oh..

Puan Saiman said...

Adikku Just,

nah.... itu baru dalam blog tu dik, belum lagi adik tau, siap tulis surat lagi tu...kadang2 kakak tulis surat atau 'note' lepas tu sisip di wallet atau di notebook... itu masa darurat sudah tu...hahahhahahaha <---oppssss, ala pecah sdh rahsia....hahahahahaha


satu lagi, kasih babit jak nama anak.....kadang2 dapat, kadang2 indak..tapi selalunya dapat la *wink*

harap2 salah satu dapat la kan ;-D

take care sis

-----------------------------------

Moi,

hahahahhaha...ya, di sanalah tu moi...semua bunga2 mmg sia beli sana..... ada lagi satu kedai durang sana citymall...tapi indak berapa banyak, yg di ctmall banyak jam...tapi tu owner ckp, in a few months, drng mau pindah sudah pegi ctmall....

aikkk....mcm jadi bestpren sdh sia sama tu owner moi....hahahhahhahaha..

take care n hugs my fren

CathJ said...

kekekkekekkek.... mesti kasih masuk nama anak... kalau tidak, tidak jalan.... laki gua cakap... 'politik bini2'... hahahahhahaha....

nasib laki mu nda kasih pusing2... mau gelang kah almari??? buntu geng...

mcm aku hari tu, berangan mau handbag LV yg paling murah lah... sekali dia kasih keluar soalan maut... mau itu LV bag kah DSLR camera??? nak buntu gua... terpaksa cakap DSLR... sebab itu lah yg aku mau.... hahahahah...

tapi psst psst... christmas and bday ada setiap tahun (kalau pjg umur)... boleh reserved bah yg 1 utk tahun dapan...

;-p ;-p

(mampui lah kalau hubby mu baca ni... pasti dia nda suruh kau kawan dgn aku... hihihihi)

minta maaf encik saiman... kami ni hanya lah wanita yg lemah... ah hem... aik gatal pulak tekak.. ;-p

opss.. signing off...

Puan Saiman said...

sahabatku CJ,


hahahahahhahahaa...aikkk...cam sama tau pikiran laki kita tu, tu laki gua pun bilang, politik bini kalah bah politik semasa...hahahahahahahhaha

nah...cam betul tau, tu laki pun bilang..... gelang ka almari...gua ckp almari, sebab tahun depan bulih la minta gelang...TAPIIIII.... bila gua pegi kedai tu, tu almari sudah kena beli urang.....huaaaa *nanges mata darah*....... tapi RMnya sudah ku dapat....jadi skrg ni tengah survey2 la ni kunu....


sahabatku, nah... mmg betul sebab hadiah besday sudah limpas, skrag ni tgh tunggu anibersari pulak, ngam2 krismas nanti...nah...bulih la gua minta beli....errr...nnt gua kasih tau ah...gua mau pikir dl........<--- ketara bah tamak haloba kan...muahahahahahahaha

take care n hugs my dear fren...

SUE J BROOKS aka SJB. said...

"Ruang kosong..mau beli kabinet kecil" lagi tu hahahahha. Betul betul lah kau ni. Saya harap laki kau faham hahahah.

*Cantik rumah kau, tersusun rapi :).

Puan Saiman said...

adikku SJB,

hahahhahahaa... nah dik, faham sudah dia, $$ pun sudah di beli, tapi skali kakak pegi kedai tu, sudah bah SOLD...nah...skrg ni tengah cari lagi la ni...hahahhahaha

Tq dik :-D