Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, July 19, 2010

Bikin panas...



Salam...salam.... apa kabar kawan2?? Ada marah2 ka 2, 3 hari ni.. jangan bah marah2...Tapi kalau indak marah2 aka meluahkan perasaan, indak jugak bulih kan. Nanti kalau simpannn jak dalam hari, sekali meletup, susah jugak tu. Ok... lupakan perasaan marah2 tu..mari gua kasih cerita pasal dilemma gua ni <--- wah...cam mau buat drama la pulak kan...




Mari kita tinguk gambar la.... Gambar di bawah ni adalah lauk pauk yang gua masak utk lunch hari Sabtu tu. Gua panggil adik2 ngan parents gua datang utk lunch di rumah gua. Tapi gua sedih, ada 2 adik gua indak dapat datang sebab seorang tu pegi kerja....dan seorang lagi berjalan2. Jadi inilah yang gua masak dan menjadi hidangan tengahari tu....





Gambar 1 - Sayur kacang tumis isi kerang.

Gambar 2 - Ayam masak kicap

Gambar 3 - Bambangan masak + lada + belacan

Gambar 4 - Telur masin

Gambar 5 - Ikan ampap aka pinasakan




Betul2 indak bagus owhh ni lauk...semua pun orang bertambah nasi.... kahkahkahkahkahkah





Ini pula, lunch gua ngan laki gua hari minggu tu. Nasi Berani Ayam... nampak kamurang tu kari ayam sebelah nasi tu. Berkilat kan... macam gelang emas idaman gua..opsssss...tersebut lagi gelang emas..sori2..indak sengaja..tersebut bah... ^_^



Sebenarnya gua ngan laki gua mau makan Nasi Kandar, tapi tiada la pulak, jadi order Nasi Berani la...nasib baik Nasi Takut atau Nasi Gementar tiada, kalau ada, mau jugak gua try test....muahahahahaha.




Anak gua pula minta mee gorang ayam...aikkksss..apasal ada papadom atas mee tu... baru pulak gua perasan....

Ok, kawan-kawan, sekianlah cerita makan2 gua di hujung minggu yang baru lepas. Cuma gua hairan betul. Betul2 gua hairan. Masa gua sakit hari tu kan, gua hilang 5 kilo. Sihat jak gua, berkilo2 gua naik...magik kan. Kalau David Koperpill tau magik gua ni, berabis tu dia cari gua tu. Bukan apa, mestilah bah dia mau belajar magik dari gua. Dan sebagai seorang yang kini bertambah cantik dan juga bertambah gebu, gua ajar secara percuma jak. Percayalah cakap gua.....muahahahahahaha....
Puan Saiman signning off...











5 comments:

Kimora said...

Salam...

duiina bikin beliur bah meninguk gambar lauk tu ... adeehhh baru juga masak pinasakan tu hari...astaga trus teringat tu bambangan dirumah, mo masak lagi lah ni malam...tapun sagang

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Puan!

Bikin panas ko nie...makan sedap2 di tayang time2 hujan bangat!! Adoi....

HoneyBUZZin said...

wakaka..gua percaya...

Puan Saiman said...

Kimora...

nah, ini la bah nama dia.....gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati......kahkahkahkahkahkah.... sabahr jak tu ah.... Nanti mlm lauk lain pula, tapi bambangan tatap ada.....hehehehehehe

'hugs'

--------------------------------------

MK,

kihkihkihkih....sabar jak la ah ging.....

'hugs'

--------------------------------------

adikku Honey,

terima kasih sebab percaya......hahahahaha

'hugs'

SJB said...

Terliur dan lapar lah pulak saya tengok semua gambar lauk pauk ni. Terutama nya tu nasi berani.