Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, May 13, 2010

Yang mana satu ni...

Kejadian : Semalam...jam 12.30 malam... lepas tinguk Badminton...

Laki gua : Bah, cepatlah kasih tau, mau apa ni..?
Gua : Mau apa ni..ishhh.... (pura2 ni gua indak tau apa yang laki gua tanya)..
Laki gua : La...cakap mau gelang....
Gua : Ahh..... bah bulih la bah, kalau kena kasih beli, orang ni (gua la tu) ambil jak...
Laki gua : La.... gelang pun mau jugak. Cakap mau minta beli mesin sulam.....
Gua : Errr.. dua2 indak bulih ka??
Laki gua : Isshhh...tamak haloba la...
Gua : Sampai hati cakap orang tamak haloba....(trus pura2 sedih)...
Laki gua : Ya la...ya la.... nanti kasih dua2 la...
Gua terus berbunga2 hati. Terus senyum....lepas tu gua tidur.
Anak gua : Ma...ma..bangun...
Gua terus buka mata...anak gua sudah pakai baju sekolah...
Anak gua : Ma... abang mau pegi sekolah sudah ni...
Gua : Pagi sudah ka ni...
Anak gua : Ya, pukul 6.15 sudah ni...abang mau jalan sudah...
Gua : Ngapa indak kasih bangun mama tadi...
Anak gua : Papa cakap jangan kasih bangun mama, mama masih tidur..
Gua terus diam. Anak gua salam dan terus kiss pipi gua. Laki gua masuk bilik. Lepas gua salam, terus gua cakap...
Gua : Pa, jadi ka...
Laki gua : Jadi apa....
Gua : Jadi beli gelang sama mesin sulam...
Laki gua : .....???? Mimpiii niiii. Siapa cakap mau kasih beli ??? (terus laki gua senyum2)...
Nah kotoh..... kedapatan bah. La......gua mimpi pulak...kurang asam bambangan betul....huh!!!!
Iisshhhh...malu gua...gua betul2 malu, bikin meradang owhh...cubalah kalau mimpi tu kan, bangun terus bulih dapat. Kin panas betul. Jadi kan kawan2.... mimpi tu hanya akan tinggal mimpi jak lah..selagi indak kena kasih beli. Tapi indak apa la bah kan. Indak dapat gelang sama mesin sulam, dapat makan cukup, pakai cukup pun sudah cukup bersyukur kan <--- jangan kamurang layan perasaan gua ni. Mimang dituju kepada laki gua ni, itupun kalau dia ada masa baca blog gua. Selalunya gua PAKSA laki gua baca. Lepas gua paksa, mesti laki gua cakap begini..'mesti ada apa2 ni kan, kalau suruh baca blog ni'...aikkkk macam mana laki gua tau tu ah...magik tul laki gua ni, hahhahahhahahaha
Perhatian : Laki gua baru kol tadi, dia bawa pegi sandakan sama tawau cuti 5 hari ni. Dia suruh gua buking hotel, suruh gua buking swi**inn-ga*den sandakan sama prome*ade (Tawau)....
Nasib baik gua baru mimpi minta beli gelang sama mesin sulam, kalau semalam gua mimpi kena bawa naik kapal tarabang... mesti maksud mimpi gua tu, tu laki gua mesti kasih beli gelang sama mesin sulam la kan. Isshhhh.. ni malam mau mimpi kena bawa naik kapal tarabang la ni......hahahhahahahhaa...Ada ka.....
*Psssttt Sher... ko pulang KK ka, kalau ko indak pulang, nanti sia kasih bawa ko bambangan mentah...
Puan Saiman 'signning off'...

7 comments:

hannie said...

*LOL*
Fun to read ur blog.

SJB said...

Astaga!! hahah lucu ni. Ingat kan betul betul. Happy 2 minute juga oh saya dengar laki kau mahu beli gelang sama mesin sekali tengok huhu mimpi lah pulak. Harap harap laki kau terfikir yang kau betul betul mahu ni benda sampai boleh termimpi mimpi.

Adakah kasih orang bambangan mentah hahaha.

Uncle Lee said...

Hi Puan Saiman, very interesting chat. But regret bahasa saya not up to standard, only can faham about 27%, ha ha.
If you free, drop by my pondok, got something interesting for you.
Have a nice day, Lee.

Puan Saiman said...

Moi- hehehehehhe...bila la mau kena kasih beli ni.... tapi indak apa, mimpi pun mimpi la...

Puan Saiman said...

SJB - tu mimpi bikin sia panas ati owhh.....sigh... ada jgk sia hint2 tu sama laki sia, ko tau apa respon dia... angguk pun indak geleng kepala pun indak.... no respon....sigh....

Puan Saiman said...

Uncle Lee,

terima kasih sebab singgah. Lain kali saya try tulis dalam Manglish la ah...hehehehehehhee

Ok Uncle Lee, saya akan singgah di blog uncle nanti...

Terima kasih sebab singgah...'wink'

HoneyBUZZin said...

Hahaha.....Honey pun mao bambangan..