Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, March 26, 2010

Jangan buat sembarangan


Hari ni hari 5 sudah bah kan.... bisuk ari 6 sudah... lusa ari minggu...lepas ari minggu, ari 1 sudah balik. Cepat btul bah masa sekarang ni. Kadang2 kan terasa jugak bah gua ni macam burung. Keluar pagi cari makan, petang baru pulang...(tapi gua kurang pasti pulak kalau burung2 tu pulang sarang waktu tengahari, sebab gua ni pulang tengahari...warghkakakakka).
Bisuk pulak, gua sudah buat planning. Gua mau pegi 'pasar tani' sama anak gua. Lps tu gua pulang rumah. Gua mau bersiap. Sebab ada 2 buah urang kawin gua mau pg.. errr... yg satu tu di dewan pulak. Anak gua, gua indak bawa. Gua kasih tinggal dia di rumah parents gua. Kebetulan ada maid adik gua di sana bisuk, jadi biarlah anak gua tu tinggal sekejap. Hubby gua pulak, bisuk ada golf with the geng. Jadi maknanya hubby gua ni keluar awal pagi la tu. Mungkin dalam jam 3 sampai la bah dia di rumah. Jadi untuk membayar masa dia yang sepatutnya dihabiskan bersama gua oppsssss.... anak gua...hehehehhe.. maka malam ni terpaksa la hubby gua ni bayar hutang awal2... Nah, ini la bah, kami mau tinguk ni malam.... nasib baik ada abang Depp tu, kalau indak sorilah gua mau tinguk...nah kenapatan....warghkakakakkaka

Pssttt... gua beli tiket ni kelmarin lagi (25/03)...masa lunch hour lagi tu...sanggup ni drive.. biar jauh dari putih mata macam minggu lepas... pigi la bah kami kunu mau tinguk jam 2 punya show... pecaya atau indak, mimang ada 3 lagi tempat duduk kosong, tapi apa kes kalau duduk jauh... kira mau lagi tinguk yang jam 4.... pun sama jugak.... ramai tul urang sdh beli... last2 anak gua juga yang untung, dapat main game.... sana dekat boling tu.
Indak sabar sudah gua mau pg 1B ni...(astaga, macam indak pernah pigi bah kan).. padahal mingu2 bah pg sana. Bukan beli apa2 pun, ekon free bah. Kalau gua pasang ekon di rumah, mahal la bah gua bayar bil..opssss... errr bukan gua bayar, hubby gua pulak yang bayar tu. Indak bulih mengaku, kalau bukan kita yang buat kan... nanti berdusa tu..
Bah.. selamat berhujung minggu dan selamat berbelanja. Baru gaji bah kan. Malam ni gua kira mau 'pau' dulu hubby gua. Itupun kalau indak kena jelingan 'manja' la bah. Tapi jangan risau, gua ni mimang terer dalam pujuk memujuk ni..... miauuu.....wink2..
p/s : kalau pujukan gua indak menjadi, adalah urang indak dapat main golf bisuk ni. Gua mau kasih tapuk tu golf club supaya hubby indak dapat main bisuk. Nah, sepa suruh dia... astaga... indak bulih buat begitu pulak....berdusa nanti....'tepuk dahi'...
p/s/s : jgn kamurang buat jahat2 ah.. nanti kebalikan... hubby gua selalu cakap begitu... aikkk macam sindir gua jak tu..warghkakakaka...
Puan Saiman 'signning off'....

6 comments:

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Puan, kasi tapuk ja kayu golf nya tu...bukan selalu bah...hahahahah!

Cath J said...

kekekke... aku ingat aku ja yg kasih set weekend itu hubby mesti layan queen and prince... hahahhahaha...

High 5 lah kawan hahahhahaha...

siapa kawin tu??? ;-p

oh ya.. puan saiman... minta email address dulu.. ada mau tanya... ^_^
you email I la.. cj.simplelife@gmail.com

tq.. ^_^

Uncle Lee said...

Hello Puan Saiman, looks like you have a busy schedule few days. Love your lively sense of humour, ha ha.
Glad to read hubby loves to play golf. Apa handicapp dia?
You have fun and keep well, best regards, Lee.

Puan Saiman said...

MJ - kekekekekeke... aku ingat pun mau buat begitu, tapi takut pulak aku berdusa...hahahahaha

Puan Saiman said...

CJ - bah nanti sia email ko ah.... dup dap...dup dap.. apa la tu ah... kin takut ohh...hehehehee

Puan Saiman said...

Uncle Lee, terima kasih sebab singgah... saya sungguh berbesar hati..

Tq Uncle Lee...handicap hubby 18..

Saya harap uncle Lee sihat bersama keluarga, send my regards to Mrs Lee