Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, March 29, 2010

Apa cerita??



Elloooo.... eppy mondays u'ouls. Gua mimang eppy hari ni. Sebab..errr banyak sebab la. Salah satu dia, minggu ni 4 hari jak keja. Ari 5 cuti...YAHUUUUUU....I like..I like...



Ok... ini laporan cerita gua hujung minggu tu.... cerita hari Sabtu la dulu ah.... Tapi cerita ni kan pannnjanggg betul ni. Bah apa indak, cerita dari ari 6 sampai ari minggu bah.. ada gambar lagi tu.. pelan2 la kamu baca ah.... kalau indak abis baca pun, bulih sambung bah tu.. pegi makan dulu ka, pegi buat minuman ka...sambil2 makan, sambil baca pun bulih bah....hehehehehehe....



Pagi... sesuatu terjadi pagi Sabtu. Hubby gua jalan AWAL pagi... seperti biasa golf tournment. TAPI apa kes kalau dia bawa kunci kereta gua. Abis bah rancangan gua mau pegi 'beronggeng' sama anak gua pagi2. Nasib baik ada penyelamat dunia...trenggg....teng...teng.... whiff..... adik gua... dan mimang nasib menyebelahi orang yang cantik dan baik hati....hahahahaha (misti mau puji diri sendiri bah, kalau bukan puji diri sendiri sepa lagi kan). Nasib baik la pagi tu adik gua belum balik dari kuaters politeknik, masih lagi dia ampai2 tidur bah masa hubby kol dia minta tolong ambil kunci...sigh....



Last2 gua pegi breakfast jam 9.30 pagi (cisss... padahal gua bangun jam 6, bersiap jam 7, kunun mau awal pegi minum...last2 9.30 pagi.... apa kes... jalan pegi breakfast ngan anak sama adik gua... minum sampai jam 10.30 pagi. Lps tu bawa lagi adik gua pegi beli barang2 dapur dia (pssttt... misti mau ambil ati adik gua la. Sudahlah dia kena bangun awal, dia tulung jaga anak gua lagi sekejap sbb gua kan mau pegi urang kawin... kena la kasih beli something utk dia kan....kan Adik kan...wink2).



Bila gua sampai rumah jam 11, mami gua kol..



Mami : Ko di mana ni?



Gua : Baru sampai rumah Mi... ngapa?



Mami : Astaga... kan kita mau jalan pegi kawin..



Gua : Ya. Awal masih bah ni. Bukan mami cakap jam 11.30 ka ?



Mami : Jam 10.30 la....



Gua : Oh ya kan... ok aku tukar baju dulu (kalau mau tau, gua tukar baju 5 minit jak) kalah bah katun roadrunner...pitt..pitt...pittt...zoommm.....warghkakakaka.



Dipendekkan cerita, selesai jak kami pegi kawin (pssttt di Dewan ohhh.... urg yg datang pun suma glemer2.. gua jak kungsikang...warghkakaka..wink2). Lps tu gua hantar parents gua pulang sekejap, sebab durng mau sembahyang dulu. Lepas tu barulah kami jalan balik... ni kali anak gua ikut sebab adik gua pun mau ikut. Sib baik rumah urang kawin kami mau pegi ni rumah 'best pren' mami gua. Kalau indak, sori naik lori la gua mau bawa anak gua. Gua sampai di rumah 'Aunty Wong' lebih kurang jam 1.30 ptg sampailah 3.30 ptg. Nasib baik ada tetamu lain datang, kalau indak sori la kami kena suruh pulang.



Nah ko.... bila lepas jak dari rumah urang kawin ni, trus macam bahu gua ringan trus bah. Bukan jugak bah rasa berat mau pegi rumah urang kawin ni. Tapi ya la bah kan, tanggungjawab menghadiri majlis kan. Bila masa kita buat 'kerja' besar ni, durang datang. Bila turn durang, kita lagi pulak datang. Bila kita ada 'kesusahan' durang datang, bila turn kita, durang pulak lagi datang kan. Tapi kalau urang indak datang2 tu, walau kita jemput, bah nanti la kau, bila2 kau jemput datang, bah teda la bah urang datang tu'.. begitulah bah sekarang ni kan... bukan jugak bilang membalas, tapi macam mana la bah kalau kita mau pegi rumah urang tu kalau kita jak pegi rumah dia, dia pulak indak la bah pandai pg rumah kita kan...(kalau begini berdusa ka tu ah)..



Nah cerita pasal berdusa kan.... ini cerita kelmarin bah aiikkk lupa sudah kamurang kelmarin ari minggu. Bah, kelmarin pagi kan, mendung jak bah kan. Lepas jak kami dari Gaya Street, hubby gua bawa la bah pegi Wisma Merdeka. Pusing2, jalan2, tinguk2 barang, belek2... last2 hubby gua kasih beli gua ni....






Bonia Wristlet....




Bukan satu tapi 2...dua bah...2...... warghkakakkakaa (kamurang indak nampak senyuman gua ni, limpas telinga bah)




Ini pun..... (bah, kamurang tinguk jak tu wristlet tu ah. Astaga baru gua perasan cute betul jari gua tu tau... bikin gergitan kan, macam urang dia bah) warghkakakakkaa.....




Nah... ini la bah... wristlet tu..... (indak bah berdusa tu kan, bukan gua yang minta beli tapi hubby gua yang kasih beli)




Isshhhh...... cantik betul... (nah.. minta maap la bah. Bukan mau kasih dangki tapi indak tetahan bah ati gua ni, kalau indak kasih tunjuk.. nah ini berdusa ni kan, sebab kasih tunjuk...macam tembirang la pulak, tapi sia mau kasih tunjuk kan bukan apa bah, sebab kan, wristlet ni kan bulih simpan h/phone, duit karatas, duit picah, i/c sama lesen bah, jadi senang sikit, indak la bah payah2 bawa beg basar) lagipun ada tali bah, bikin sangkut sana pergelangan tangan. Bah, kalau kamurang nampak ada urang jalan limbai2 gua la tu ah..wink2


Nah.... ada kad waranti lagi, mana tau rusak ka tu zip, kuyak ka (tebuka tu jahitan bah, bukan tekuyak sebab kana gigit..hahahahhaa)



Aikkk kan bagus kalau kena kasih beli beg basar.. bulih la bah kasih masuk tu kamera...(Astaga.. ini lagi berdusa, indak bersyukur bah sudah kena kasih beli, mau lagi lebih besar... ini tamaha bah ni kan)..iskk..iskkk...isskkk.... (ya bah kan, indak la bah pandai bersyukur).. Oh ya, kepada hubby ku yang terchenta.... (wah mentang2 sudah kana kasih beli, trus bah panggil yang terchenta....warhgkakkakaa)... bah, bila lagi mau main golf.. kalau mau pg main, pegi la bah.. bawa la lagi salah kunci... biasalah orang yang cute dan cantik mana pandai marah kan... pegi la bah main golf..(wah macam memaksa ni kan - ada makna bah tu).



p/s : pssttt geng.. bukan apa tu, gua mau pok beg basar bah....warghkakakakakkaa ( ketawa sambil tutup mulut, tahan ketawa bah geng....)



p/s/s : nah... ini betul2 berdusa...... Astaga...(sambil tepuk kepala)






Puan Saiman 'signning off'...




5 comments:

Cath J said...

kekekkekek.. mcm tu lah bini2 bah... kasih suruh ja laki pi mana2 dorang mau..tapi jagaaa ada habuaannnn...hehehehehhe...

I pun pakai wrist bag... utk jalan dekat2 boleh masuk duit n hp...hehhehhe

Puan Saiman said...

CJ- kahkahkahkahkahkah... betul tu, sepa suruh durang kan...hahahha

Sia mmg suka pakai ni, klu pg pasar ka, pg supermarket ka.. indak payah bawa beg bah kan...

Uncle Lee said...

Hello Puan Saiman, glad to see you happy. Nothing like smiles to bring out the sun, or moon, ha ha.
Thats a lovely bag, love the design and colours too.
Okay, for good luck, put in a $100 bill dalam, it will bring more, ha ha.
Have a nice day and simpan satu lagu dalam hati, Lee.

Puan Saiman said...

Ello Uncle Lee....

betul tu, semyuman seindah suria kan 'wink2'.....

terima kasih sebab singgah... $100..... errr.... 'Yang (panggil my hubby)... minta $100, uncle lee suruh'...kihkihkihkih....

Semoga uncle Lee sihat dan bergembira selalu

HoneyBUZZin said...

Hi Puan Saiman...to be honest with you, bila honey nampak pic Puan dan huby, honey raasa macam very very familiar pulak ni tau..
I'd seen you somewhere....(mungkin Puan memang seorang yang glamer mangkali..hehehe)
Anyway, I can see how ur smile sampai lepas telinga...hehehe
Bah...pelan-pelan. Next time I'll say HI bila terjumpa Puan.
Salam Sejahtera