Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Friday, March 19, 2010

7 tahun la....


Hari ni 19/03/2010, anak gua sambut harijadi. Dan secara rasminya anak gua sudah berumur 7 tahun. Apa yang gua perhatikan anak gua ni tersangatlah sensitif.... sikit2 nangis..sikit2 nangis... Kadang2 bila dia menangis, gua ketawa pun ada.... Tiada angin, tiada ribut, gua usik sikit, terus la pulak menangis. Kalau gua tanya...
Gua : Aikkk... ngapa abang nangis??
Anak gua : Mama tu la bah..suka kasih nangis abang...
Hahahahahaha..... biasalah, guakan pembuli terkenal..hahahahhaa.. kadang2 hubby gua pun sampai giling2 kepala ngan gua... nasib baik bini dia ni cantik, kalau indak kena tukul kali kepala... ehemmm... yer kawan2.. puji diri sendiri la bah kan, kalau indak sepa lagi mau puji...kahkahkahkahkahkah...



Selamat menyambut Ulang Tahun Kelahiran yang ke-7.... Semoga sentiasa dilindungi Allah... rajin2 pegi sekolah.. belajar betul2... dan semoga satu hari nanti menjadi orang yang berguna utk negeri dan negara...Amin....
p/s : dulu2 waktu zaman dinasour gua kan, mana la bah ada sambutan hari jadi ni kan... mana la bah bapa mama kita mampu mau panggil urang2 makan2 di rumah kita. Paling2 pun kena masak ayam, itupun ayam kampung yang kurus.. itupun 1 ekur jak pun.. bila tanya kenapa kita makan 'besar' hari ni (selain perayaan kan) misti kena jawab ..'ko hari jadi bah hari ni', apa kita jawab 'oooo...' Syukur2 la bah masa tu dapat makan ayam kan. Skrng ni satu minggu 3, 4 kali anak2 kita makan ayam segera... indak dapat beli ayam pun banyak bah di kedai sekarang ni. Teringat pulak gua dulu2 kalau dapat no.1 kelas barulah bapa bawa makan di kedai. Masa tu rasa macam 'urang kaya' sudah ohh dpt mkn di kedai... sekarang ni anak gua kalau indak kena bawa makan di kedai 1 kali 1 minggu.. balik2 la dia cakap 'lama betul sudah abang indak makan di luar ni tau' ... sigh.... budak2 sekarang....
Klu dulu2 mana la bah ada kena kasih hadiah. Paling2 kena pesan jak... 'bah, belajar betul2 ah...' Tapi sekarang ni, balik2 la kena tanya...'teda hadiah ka'....
Puan Saiman 'signning off'....

5 comments:

HoneyBUZZin said...

hehe..pelan-pelan

Rosc said...

Happy 7th birthday to your son. Ya bah kalo dulu mana ada kena bagi hadiah main pesan belajar rajin2 je. kalau dapat pun hadiah yah set geometri ya!!!!

ibnu marzuki al firdaus said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Puan Saiman said...

Honey...tq...hehehehehe

Puan Saiman said...

Rosc... tq. Betul tu...mana la ada hadiah2 ni kan. Kahkahkahkahkahkah... betul tu, set geometri la paling popular masa tu kan, wlupun kita indak tau apa kegunaan tu set masa tu...hehehehhe