Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, February 9, 2010

Gerhana Bulan

Hmmmm... don't know what to say la abt this.... like my hubby said...'human attitude'... tapi bukan la bah semua orang.... ada certain people jak la..(pssttt..gua syak durang ni kena lahir masa gerhana bulan barangkali...hahahahha)

Situasi 1....

A : Morning......

B : ...............

(sudahlah tidak jawab, senyum pun tidak...kalau pekak ok jugak, ini sihat jak gua nampak) ......see...gerhana bulan....LOL.....


Situasi 2 .....

A : Sudah breakfast ka...

B : Belum...

A : Ok, jom minum....

C : Boleh join ka...

A & B : Boleh bah....

Lepas minum..... C pegi tandas, punyalah lamaaaaa ( bukan jak lamaaa, tapi langsung tidak muncul) !!!....... last2 A atau B juga yang bayar C punya makanan..... Gua syak C ada amnesia kali... sekejap lupa sekejap ingat...... lain kali C mau ikut..jangan harappp!!!! See... C ni gerhana bulan......LOL

Bawa salah... tidak bawa pun salah.....sigh....

Situasi 3 ....

A : Boleh ka sia minta tolong....

B : Boleh bah..... Oh ini... ini si C punya kerja bah ni, tapi dia cuti, tapi tidak apa, sia tulung cari....

(bila dapat sudah yang dicari.....) Nah... nanti ko kasih tau si C yang ni fail ko ambil...

C :....
Jawab pun tidak....mau cakap terima kasih lagi lah jauh...... Menyesal A tolong..... See..Gerhana Bulan....
Situasi 4...
A : .....(sedang duduk baca newspaper)
B : Hai A..... ada bah sia mau tanya ni...
A : Apa...(tapi tu mata masih lagi di newspaper, langsung tidak tinguk B)..
B : Ni bah, ko punya bah kan, sia tidak faham bah ni, bulih ko kasih tunjuk sia ka...
A : Bah... ko taruh (letak) jak sana, nanti sia senang2 sia kol ko nanti....
B : Bah, ok lah.....
Susah ni berurusan sama orang yang ada Gerhana Bulan.....
Situasi 5.... di supermarket...
A : ... (Sedang kasih keluar barang dari troli)
B (cashier) : .... (scan barang lepas tu kasih masuk barang dalam plastic bag, sudah la tidak senyum....hempas2 pulak tu)
A : Adik.... bulih jangan hempas ka barang2 tu... kemek nanti tin2 tu..
B : ...(diam jak)
Selesai bayar....
A : Terima kasih....
B : ....(jawab pun tidak, senyum jangan haraplah)......
Menyesal A cakap terima kasih.....Alahai...Gerhana Bulan....

Situasi 6...jalan raya...

A : Hisshhh tinguk bah tu orang, dia punya tayar pancit kan...

B : Ya bah...

A : Bah.. honk la kereta dia, supaya dia tau. Kalau dia slow kita kasih tau la...

Terus si B kasih honk tu kereta.... Bila dekat tu kereta, budak2 remaja pulak yang drive. Belum sempat kasih tau...... A & B kena kasih finger sign............'SIGH'....

Gerhana Bulan betul la orang2 ni.......... cukup2 bikin hairan. Ada pulak orang, tinguk kita dari bawah kaki sampai atas kepala..... kadang2 bila gua kena tinguk begitu, terasa pulak gua ni ET......LOL....

Puan Saiman 'signing off'...

2 comments:

Cath J said...

Byk nya situasi Gerhana bulan... Sigh...

sedih ja dgr... apa lagi part yg kena bagi finger... uishhh....

Puan Saiman said...

CJ- ya bah...byk lagi tu...Sigh...

Ya bah... kita mau kasih tau bagus2 begitu pulak durang buat... mau tulung pun salah, indak mau tulung pun salah