Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, August 9, 2010

Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu

Kelmarin petang (08/08/2010), anak gua bawa gua ngan laki gua pegi Tanjung Aru....

Anak gua : Ma, bawa dulu abang pegi beach, lama sudah abang indak pegi...

Gua : Indak payah la, esokkan sekolah.

Anak gua : Ala... sekejap saja bah.. abang promise, abang indak minta beli eskrim... lepas abang main pasir, kita pulang la...

Gua : Ok... kita tunggu papa sampai, nanti abang kestau papa sendiri...if papa say ok, we go, kalau tidak, lain kali saja ok..

Anak gua : Bah...

Sampai saja laki gua sampai di rumah, terus anak gua kestau...

Anak gua : Pa, mari kita pegi beach..

Laki gua : Ok... kita pegi jam 5.30 nanti...

Nah kan..apa gua cakap, kalau anak gua cakap saja memang tu laki gua ok saja <-- ya kawan2, ada unsur2 sifat dengki dan iri hati (pssttt... nanti gua mau minta anak gua cakap sama laki gua la, gua minta beli gelang..hahahahahahaha..opssss)

Jadi di petang yang damai dan penuh sesak di Tanjung Aru maka kelihatan 3 beranak berjalan-jalan di pantai tersebut tanpa mempedulikan orang ramai...cewahh ayat.... gerenti bekas cikgu BM gua guling2 nangis kalau baca ayat gua ni.
Sambil jalan2, gua pun ambil la kesempatan 'ambil' gambar..

Gambar atas gambar air <---sila jangan percaya. Sebenarnya ini adalah gambar awan.....

Nah.... betul ka..gambar awan....

Bila nampak gambar ni, siapa yang tidak rindu di Tanjung Aru kan... orang yang tinggal jauh2 pun, bila balik KK dan bila ada kesempatan mesti akan datang ke Tanjung Aru...tidak percaya..cuba tanya kawan gua ni CJ dan adiknya SJB. ( oh ya, kalau ada kesempatan silalah pergi ke blog CJ dan bolehlah mengundi blog sahabat gua ni). Blog sahabat best ohhh... semua ada, gua kalau mau pegi mana2, blog dia la tempat gua rujuk...hahahahhaha....bukan saja dia rajin 'berjalan', tapi rajin juga buat kek dan menjahit baju <--- sahabat gua ni memang dari sekolah ada 'jari seni' bila dia melukis jangan cakap la. Kalau bandingkan lukisan gua ngan lukisan dia masa zaman2 sekolah dulu... macam mau jak gua buang lukisan sama water color gua dari jendela kelas kami. Nasib baik gua indak buat, kalau gua buat, nasib la siapa2 yang limpas di tingkat bawah, kena water color..hahahahhaha). Ishhh..keluar tajuk sudah ni tau....
Hati siapa yang tidak tertawan melihat kecantikannya..lebih2 lagi bila berjalan di pantai sambil berpegangan tangan.... aiseymen..... sambil makan jeruk bersama2..beli 2 ringgit, berkongsi makan...ewahhhh...(tapi kalau sudah kawin dan ada anak, teda sudah dapat kongsi2 makan sama pasangan, belum lagi kita buka tu plastik, tu anak la dulu yang minta...ishhh.....hahahahhaa)

Kelibat sang matahari kian menyembunyikan diri...malu mungkin kepada sang bulan....fuh...berpeluh gua cari ayat....hahahahahaha

Sang suami juga sibuk mengambil gambar sang isteri, yang tidak sedar2 diri mau pulang, ketika senja mula menghilangkan diri bersama matahari.....ala.....ketawa gua sendiri baca ayat2 gua ni <---- sila percaya, gua memang lembut dan bersopan santun...hahahahahahaha

Memang betul la kata2 ini
Tempat Jatuh lagi dikenang
Inikan pula tempat bermain
Jadi kalau rindu, maka sebutlah namaku <---- bukan nama gua, nama Tanjung Aru la....hahahahahahha


Puan Saiman 'signning off'....













6 comments:

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

Berbelas tahun saya membesar di Tanjung Aru...pantai Tg. Aru memang the best lah...

Gadis sunti beriring ke sekolah
Ke sekolah termahsyur di Tanjung Aru
Kini dewasa jelita terserlah
Semua ex-SMSM memang suka Pantai Tanjung Aru...ahaks!

Pandai2 aku berpantun nie, Puan. Banyak bah kenangan di Pekan Tanjung Aru nie..

Eh! Why not, ko buat post psal Pekan Tj. Aru..hehe! Aku sokong trussssssss....

Puan Saiman said...

MK,

ni kali la kan..kalau pasal berpantun, grup kitalah makan..hahahahahaa...

Makan bambangan di rumah Bakir
Sila singgah makan sekali
Cadanganmu itu akan difikir
Supaya memori lalu dikenang kembali

kahkahkahkahkahkah...MK, indak sia2 cigku Jamaliah ajar kita kan....di tg aru tu, bekas tapak kaki kita jak bah kan...hahahaha

Uncle Lee said...

Hello Puan Saiman, wow! Love your well taken pics.
I was here long ago, business trip.
Swam here too, had fun.
Your lovely pics brings back memories.
Have a nice day, Lee.

Puan Saiman said...

Uncle Lee,

terima kasih datang singgah. Ya, Tg Aru memang tempat yang menggamit memori kan. Kebetulan saya bersekolah di Tg Aru... Wah... Uncle pun pernah berenang di sini. Errr..uncle berenang sama siapa....hehehehehehe. Saya bergurau saja ya uncle.

Take care uncle...

SJB said...

Ohhhh memang rindu habis saya sama Tanjung Aru Beach ni. Lain tahun for sure kami datang sini lagi.


Note: Nice pictures.

Puan Saiman said...

SJB,

ya bah kan dik, ni beach kan, macam trademark KK sdh bah kan, kalau sepa2 pg KK, mesti wajib singgah sini kan...

take care n hugs