Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Wednesday, December 16, 2009

Cerita KL 3

Hari ni kita tinguk gambar jak ah.... Kelmarin pagi, kami pegi Sunway Lagoon.... ndak banyak gambar diambil sebab gua sibuk bersuka ria...hehehehehe...... lepas balik dari Sunway Lagoon, terpaksa naik monorel dari Stesen Hang Tuah, sebab teksi ndak mau hantar pegi Bukit Bintang. Sebabnya jalan ke Bukit Bintang di tutup... kerana sebelah malam ada Marching Band.... dan juga sebab ada pertunjukan bunga api... so gua sudah set dalam kepala gua, gua sama anak gua mau tidur petang sekejap, sebab hubby gua keluar mau jumpa 'geng' dia di KL ni.... tapi gua jak tidur rupanya, anak gua sibuk main PSP.....sigh.... dan akibatnya malam tu 'mulut' dia macam murai... perangai ntah apa2.... menangis ndak tentu pasal.... sampai gua ngan hubby gua, geleng2 kepala jak....sabar jak gua tu....

Gambar ni di ambil di Sunway Lagoon.... tinguk muka anak gua tu... siap dia sound gua lagi tu ...'mama ni kan, sibuk abang mau mandi, sibuk jgk ambil gambar, nanti2 jak bah tu...', amacam ndak ka kita kena sebijik tu... bikin panas pun ada....




Malam tu ada event di Jalan Bukit Bintang. Ada marching band sama bunga api... ramai betul umat manusia..... tapi gua ndak berani ambil gambar, ada kang bergaduh... sebab gua dengar pernah terjadi ada orang ambil gambar.. tiba2 ada mamat dari Timur Tengah mengamuk ngan orang yang ambil gambar tu. Mamat tu cakap yang tukang ambil gambar tu ambik gambar bini dia....ccechhh.... padahal orang ambil gambar lain. So utk kasih settle, terpaksa la tukang ambil gambar tu delete semua gambar..... buang karan betul..... jadi gua ambil langkah keselamatan... gua paksa hubby gua ambik gambar gua.... Ini la gambar gua ngan anak gua... sebab terlampau ramai orang, gua peluk jak anak gua... takut beb... kena kidnapped...hahahahaha


Disini la gua berdiri..... dekat ngan tanda jalan ni........



Pertunjukkan bunga api...... banyak lagi hubby gua ambil, tapi gua kasih nampak yang ini jak ah... sebab di KK pun selalu buat bunga api ni kan....



Nah.... telampau sibuk sama kamera, ini lah akibat dia, terambil belakang jak.... (pssttt CJ - gua faham perasaan lu...hahahahahhaha).....



Band dari Indonesia pun ada.................(tepuk...tepuk.......tepuk...)



Sudah semestinya MALAYSIA...negaraku yang tercinta.....


Errrr...ini gua kurang pasti...............


Hongkong Pun ada...........................


Hongkong team...semuanya amoi2 yang cantik......


Malaysia again................phewittt........... Hidup Malaysia.......



Phnom Penh Pun ada jugak..............



Gadis2 dari Phnom Penh... gua perasan kan muka durang ni macam urg Sabah jak....



Ini pun dari Phnom Penh........ bingit telinga gua...kuat betul muzik tu.....


Patutlah perut gua berkeroncong dan anak gua pun buat perangai sudah, sekali gua tinguk jam, sudah jam 10.30 mlm.... pegi cari makan di Bukit Bintang, dekat ngan hotel..... nampak anak gua tu... dia tengah marah.... sebab papa dia ambil gambar gua... tau apa dia cakap...'balik2 ambil gambar.... bosan abang'...... bila gua tegur, terus menangis..... last2 makanan yang dipesan semua dibungkus, makan di bilik jak. Lepas makan, anak gua terus tidur..... gua pun sama... kepala gua sakit... apa ndak, mungkin terlampau panas di Sunway Lagoon tu kan......
Ok lah. Hubby gua sudah koling2 gua. Pssttt.... hubby gua pegi hantar pakaian di dobi... jadi gua ambil kesempatan update blog gua ni. Gua mau pegi KLCC dulu......kalau ada masa nnt gua upload gambar..... itupun kalau hubby gua ndak pakai notebook dia. Kalau dia pakai, gua keluar air liur jak la nampak dia guna.... tapi nanti petang, dia cakap mau anak gua pegi Low Yatt, beli something, gua ndak mau ikut, sebab gua mau upload gambar... itupun kalau dia ndak bawa gua, kalau dia bawa...abis la plan gua....hahahahahaha
p/s: sudah 3 hari gua di sini... apa pun gua belum beli.... asal jak gua mau beli, hubby gua mesti cakap....'bukan ada ka sudah tu di rumah'.... geramnya gua.......sib baik hubby, kalau boipren, lama sudah gua sigung.....hahahhahahaha
Puan Saiman 'sign out'..................
















































3 comments:

Cath J said...

ya kah? adakah org mengamuk pasal kena ambil gambar... bikin takut jugak tu... hehehhe...

ahhh mcm ni lah puan saiman sekali sekala keluar photo empunya blog (Sendiri pun jarang keluar phto sudah bah...hahahahah, gara2 laki malas mau mengambil photo... benci betul..;-p)

wah camera you best lah dapat ambil bunga api lawa.... I belum cuba lagi ambil photo bunga api...hihihihi

Puan Saiman said...

CJ - ya... ada kluar di newspaper lagi cerita tu, kalau ndak silap di Bukit Bintang la kes tu... susah jgk kan....

Ko pecaya, 3 hari sdh di KL ni, baru inilah gambar gua kena ambil. Sekali ambil, anak gua trus sound bah...

Sia pun baru belajar bah ni, sekali kelam kabut tukar ISO dia, tinggal belakang jak bah kena ambil...hahhahahaha. Tapikan, malam tu, baru gua perasan, ramai betul pulak orang pakai dslr sekarang ni kan....

LeeYo said...

daling brabis sia tingu gambar ko sm chenta ati..sia ingat ko dye rambut p blonde hihihi