Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, January 8, 2013

Cuti vs malas


Minggu lepas, gua cuti...bulan lepas pun gua cuti...klu dikira2 balik, mau 20 lebih hari gua bercuti. Itu pun campur cuti am, cuti hujung minggu, itu yg dpt cuti dkat 20 hari tu....klu harap cuti tahunan...mmg indak cukup la...asal ujung thun, nyawa2 ikan sdh tu cuti....kalau la buli minta tu cuti dari laki gua kan bagus....cuti laki gua tu punya la byk. Sampaikan tu laki gua ckp, klu la cuti laki bini, buli di transfer2....mau jgk dia transfer separuh cuti dia sama gua..... apa indak, anak sakit, yg cuti gua jgk...gua sakit atau ada urusan (urusan kunu, padahal ambik cuti sbb mau tguk Golden Globe punya anugerah)....pun gua cuti...laki gua klu cuti demam, pun gua cuti...(motif ambik cuti ialah, lps dr klinik, buli jln2).....muahahahahaha......buli minta belanja mkn sm laki...laki mkn sup, gua belasah la minta apa2 sesuka hati, maklum la, kan kena belanja.....penat ba, mengasi kwn pg klinik.....*sambul menjeling*...



Sekarang ni, siapa2 yg byk cuti tu kan, sibuk la mau 'menjual balik cuti'...gua mau jual apa.....cuti pun tinggal sekangkang munyit, jgn hrp la gua dpt jual cuti....bulan Mac ni gua mau cuti seminggu, sbb cuti sekolah kan....(perancangan tahunan tu)....sbb mau pg short holiday....mau jgk mengasitau kan....eksyen la tu kan......bukan eksyen, tapi itu mau pancing anak gua, sbb cuti bulan 5 nnt mau bersunat....uiisshhhhh...bujang sdh anak aku ni...mcm indak sbr mau bermenantu ni.......muahahahahaha....jadi, klu anak gua ni mau bersunat, maknanya gua kena lagi bercuti...itu belum lg cuti sendiri, cuti tguk tv, cuti cuci kain bertimbun, cuti ini cuti itu, urg punya perayaan pun gua sibuk ambik cuti, apalagi cuti perayaan sendirikan, jd ujung thun.....jgn tny berapa baki cuti gua, nnt gua jd 'urg ijau'....hmmmm......



Anak gua, tahun ni naik darjah 4 sdh, maknanya keluar dr sekolah pun jam 1...bygkan ambil, dr sekolah smpi rmh, mkn, ganti baju terus pegi tuition, hujung minggu pg trainning golf sama swimming..... maka gua laki bini kena la jd driver...laki gua la driver terhormat, gua co-driver jak la..... jadi seminggu la penuh gua bangun awal....klu thun lps, lps subuh buli landing balik, tp skrg ni mmg indak buli, kecuali klu trainning anak gua dilambatkan.....swimming tu mungkin bangun lmbt sikit, tp golf, mmg kena bangun awal la, spy masa trainning nnt indak berapa panas......ehhhhh......bukan main golf d padang pun panas ka......*smbil garu  kepala*...


Benci betul gua menaip gua samsung Galaxt tab ni tau.....maklum la....dia puny keyboard kecik, jari gua ni kan gebus.....jd balik2 la spelling error...klu indak spelling error, mesti tu typing jadi m cam ni....lps m mau tekan a, tertekan tab...terus jauh tu cam.......macam bergaduh pula kan.....tu perkataan dudk jauh2 nie....jadi itu jgk satu alasan kenapa gua malas mau apdet blog.....

Sekian, alasan untuk hari ni.....


Puan Saiman 'signning off...'

2 comments:

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Dui kak...sm la kita jgk kn..cuti ciput2 ja ujung thn..keja 14 thn gcr baru bbrapa hari bikin malu ja...hihi..tp kn klu d opis2 mmg ku tinguk org lelaki ni trmasuk laki aku la...baki cuti durang kn...byk2 owh..smpi kn yg bw p thn dpn tu full cuti thn semasa gilakkkk butul...laki aku baki nya slalu belas2 hari lg klu ujung tahun...skrg aku yg jd mastermind suru laki aply cuti..klu ank sakit..nda fair klu aku ja yg cuti selalu2...

CathJ said...

amboi... istemewa juga cuti2 mu tu my fren... hihihihi