Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Wednesday, December 29, 2010

Hari ni hari tiga kan, jadi ada 2 hari lagi sebelum 2011 menjelma.... gua indak mau cakap pasal resolusi gua tahun ni sudah selesai atau belum....mimang belum punya..indak pandai selesai2...tapi apa susah kan...bawa lagi pegi tahun depan...siapa mau marah kan..suka ati la...resolusi tu kita punya, indak selesai, bawa lagi......indak lagi selesai tahun depan...bawa lagi pegi tahun selepas tu....bukan kena bayar kan.....

Ok...sekarang ni ofis gua senyap sunyi jak. Ramai betul orang bercuti sampai hujung minggu ni. Gua pun sekarang ni tengah cabut 'grey hair' gua sambil berkira2...cuti...tidak...cuti....tidak...cuti...tidak <--- oh gua menipu sebenarnya...gua masih muda remaja...mana ada 'grey hair'..... oh sekali lagi gua menipu....gua mimang ada 'grey hair', tapi macam mana mau cabut, gua kan kasih kaler rambut gua warna gold.....percaya atau tidak, terpulang...gua kasih kaler gold sebab.......ishhh..itupun kamurang mau tau ka kenapa...nantilah gua cerita kenapa ya....

Kadar kemalasan gua untuk bekerja masa ini adalah di tahap maksimum...ni kalau ultraman ni, sudah dia kasih silang tangan kasih keluar laser....abis la segala raksaksa meletup dan hancur terus ultraman pun menang...opsssss....tapi lebih kurang begitu la.... itu yang sekarang ni mau cuti ka tidak...cuti ka tidak...cuti ka tidak...... tapi yang penting gua mimang mau cuti ari 5.

Ok..lain lagi cerita gua.... masa anibesari minggu lepas, laki gua belikan gua jam...sama ngan jam laki gua juga, kira 2 in 1 la...jadi kalau kamurang nampak ada laki bini yang ensem dan ayu, berjalan sambil berpegangan tangan dan pakai jam yang sama gua la tu. Lebih2 lagi kalau berjalan di bawah 1 payung sambil makan2 eskrim di bawah hujan renyai...oh itu gua buat2 saja...sajalah mau feeling2 sikit kan....oh ya, mesti sedar diri juga, kalau gua buat begitu, mesti anak gua hairan tahap Satria Baja Hitam kan.....

Gua pulak...jangan la kamurang tanya gua, gua kasih beli laki gua hadiah apa..... gua teda bagi apa2...biasalah kan gua ni 'penjimat' urangnya...anibersari gua masa krismas hari tu, besday laki gua bisuk, apa susah2 kan, beli jak 1 hadiah, bagi bisuk...ok2....kenapa gua bagi bisuk...setiap kali gua bagi hadiah tu masa anibersari, mesti gua lupa besday laki gua, jadi ni tahun gua tukar strategi, gua indak bagi masa anibersari, tapi gua bagi masa besday laki gua...amcm hebat kan gua....sebagai seorang bini yang seksi, cun, bersopan santun dan lemah lembut, gua tidak harus lupa besday laki gua ni tahun kan......tapi....apa yang bikin sakit kepala gua, laki gua punya besday bisuk, TAPI gua belum lagi kasih beli dia punya hadiah.....bukan apa, gua indak tau mau kasih beli laki gua apa......jadi...sebab gua mau cuti ni sebab gua mau cari hadiah utk laki gua la....
Sambil2 gua menaip ni kan, gua mau juga buat la samting utk laki gua....oiittt...jgn dulu fikir bukan2...ini pasal hadiah utk laki gua la...gua kira mau beli kotak, lepas tu gua print 1 kertas A4 dan letak ayat begini...
SEMPENA ANIBERSARI KE 15 DAN HARI LAHIR KE **, BUKAN HADIAH SEBENARNYA YANG DIPERLUKAN, HANYA KASIH SAYANG DAN KESETIAAN SEPENUH JIWA DARIPADA ISTERI YANG CANTIK DAN GEBU KEPADA SUAMI YANG BAIK HATI...
SEMOGA PANJANG UMUR, DIBERIKAN REZEKI YANG BERLIPAT KALI GANDA, SENTIASA SIHAT DAN GEMBIRA DI SAMPING ISTERI DAN ANAK...AMIN
amacam ayat tu, kalau laki baca, gerenti trus laki gua sayang sama gua bertambah2 tu kan....dan dalam kotak tu ditaburi dengan kertas2 yang berwarna warni <---kertas2 yang telah di shredder sebenarnya di ofis........ini dapat menjimatkan wang dan menjaga alam sekitar..........dan...untuk lebih romantik lagi, gua akan spray minyak wangi gua dalam kotak tu....
dan di belakang A4 tersebut gua akan letak ini.......
BILA LAGI MAU KASIH BELI GELANG EMAS NI YANG OIIIII.......
*rasa2nya, laki gua terus peluk gua ka tu ah.....*
oh..sila jawab, tapi tiada hadiah disediakan....warghkakakakakakaa




p/s : kepada kawan2 gua, err kamurang ada grey hair sudah ka..... apasal gua ada ni ah, padahal umur baru 23 tahun kan....warghkakakkakakaka.....<----23 kunun, skrng ni pg supermarket pun kena panggil aunty....cisssss.......hilang selera gua makan eskrim.....
p/s/s : kejadian mewarnakan rambut hanya 'mewarnakan' cerita ini sahaja.....
Puan Saiman 'signning off'.......

7 comments:

Wyne @ Mouren Mauve said...

Ko ni Jah, muda lagi bah ko tu...hehe!

Puan Saiman said...

MK-

warghkakakakkakakaka...betul ni my fren.....errr...baru 23 bah kan.....



take care n hugs my fren

CathJ said...

cakap pasal grey hair... ishhhh... tolong lah....

Pernah aku suruh anak buah aku tolong cabut kan rambut putih yg susah aku cabut sendiri... buli2 dia cakap dengan kuat " alalalalala... anty TUA sudah... ???" sambil geleng2 kepala... 1st time lah tu saya rasa tersinggung oleh anak buah sendiri...dorang nakal mcm mana pun, tidak lah boleh menyinggung perasaan ku... tapi ayat maut dia tu kali lah...

uiiii.... hihihi...


Tapun itu gelang....


Psst... hadiah bday mu pun aku belum kirim... tapi aku mau juga kirim... biar lambat asal dapat kan??? hihihi...

CathJ said...

ya... baru '23' tahun puan saimannnnnnn...

(MK dan saya ja yg tahu... hihihi.... apa tidak nya class mate... ngeh ngeh ngeh)

Puan Saiman said...

My dearest fren CJ,

hahahahhaha....sabar jak tu kan,nah....ni grey hair kan.... mmg bikin sakit ati, tu grey hair sini atas kepala gua pulak lain sikit 'gaya' gia...kalau mau kena cabut kan, punya la sakit tu kulit kepala, last2 gua biar jak 'dia' diam2 sana atas kepala. Tapi yang bikin gua panas hati tu, makin lama makin banyak la pulak....'sigh'...

Tu gelang pun tapun...tapun....'bila la kena beli ni gua pun indak tau la...'

Bah palan2 bah my fren, bila ko due tu my fren....mcm besar sudah tu perut gua nampak....hehehehhee...gua pula indak sabar tunggu ni tau...

Nah....mmg betul kan my fren, kita baru 23 bah kan...23 kan...'wink2'...


take care n hugs....

CathJ said...

hehehhe... doc bagi due date 1st may... tapi aku rasa awal... mcm mid april... (tau2 ja lah dia kira from last period.. padahal aku bagi date salah...apa tidak... byk grey hair kan, pelupa sudah...nda ingat... hihihi)

bah cuti kan bisuk... sedia2 lah tempat panggang 'GAJAH'.... heheheh... bukan main2 lagi trus gajah... utk makan 1 kampung... hihihi

happy holiday and happy new year..

LeeYo said...

hepi nu yer daling.. errr setakat ni masih lg blonde hair sia ni hahaha.. blm lg grey hihihi.. prasan blonde hair..