Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Thursday, June 18, 2009

I'm happy because......

Elooooooo....... I'm back........... miss me ka?? Well wat to do kan...... Actually I'm not updating my blog, sebab I'm too excited...... Out of the blue kan...suddenly I 'ter'found my ex-classmate punya blog.... imagine ada antara durang ni Puan Saiman lost contact about 17 years ago...(errr....not to worry.... we still young at heart...hahahahhaa).
Actually we are ex-st*llarian 1988-1992... fiuuuhhhhh... that was the best year I ever had especially masa form five..... kepala gila-gila masa tu... ya la bah kan, masa tu bukan besar komitmen pun, mana la ada fikir2 pasal mau bayar hutang segala kan, urusan dunia la katakan, tapi, we just think mau ambil SPM masa tu..... Masa tu lah, semua student yang akan ambil peperiksaan (form 3 and form 5) akan 'stay-back' di sekolah, kalau ndak silap, 2 kali seminggu. So masa ni la berkumpul2 satu kelas, buat revision kununya la kan... tapi sebenarnya lebih banyak bercerita dari mentelaah..... hehehehehehe. And 1 thing yang Puan Saiman ndak bulih lupa masa belajar Biologi... (ala ndak pulak ingat nama cikgu yang ajar tu). I remembered the last chapter was about reproduction. So dijadikan cerita, the teacher (cikgu lelaki la), dia suruh la pegi 'pusat sumber' aka lebri sekolah sebab ada kunun video dia mau kasih tinguk (masa tu video la bah, mana la ada VCD macam sekarang ni)..... so oleh sebab masa tu we all murid yang dengar cakap... so kami pun pegi la bah. Sebelum dia pasang tu video, dia cakap la, lepas habis cerita di video tu, tolong panggil dia di bilik guru. So masa tu bukan main senang hati lagi....... bila cikgu 'on' jak video tu, dia pun keluar........ sangka la kena pasang cerita 'pretty women' ............
Sekali kami tinguk, rupa-rupanya pasal reproduction aka pembiakan manusia aka bersalin.... eeeiiowwww (masa tu la bah) semua kami bertinguan ni, macam2 expression muka ada, siap ada yang tutup mulut lagi masa tu..hahahaha...... bah, faham-faham sajala bah, macam mana reaction kami masa tu, mau muntah pun ada.. biasalah bah kan, dulu2 punya student bukanlah macam sekarang ni. Lebih-lebih lagi kami kan sekolah di girls school. No wonder la cikgu ni ndak join kami tinguk...hahahhaaa.... bila ingat-ingat balik kan, lucu juga.... masa tinguk tu baby keluar, Puan Saiman macam mau pingsan, sajuk bah satu badan.... sampai bila pulang dari sekolah, langsung teda selera mau makan....hahahaha...
Masa form 5 ni jugalah Puan Saiman jadi pengawas sekolah..... fuhhhh masa tu pakai skirt belah belakang...... seksi you.... tapi kalau suruh pakai sekarang ni silap2 lutut pun ndak lepas, maklumlah terlebih cute.....warghhahahahakakakaka....... well... I really2 miss my ex-classmate... to Moren, Cath J, Wendy, Rosc, Bella, Norlena, Rainah, Aminah, Sarina, Aidah J and others (so sorry, I really2 forgot their names.. .... we MESTI jumpa.... especially for 5 Unity Class......) I can't imagine what will happen bila berjumpa semua, misti all the stories will come out.......
God...... I really2 miss them........

Puan Saiman 'sign out'.......

4 comments:

Rosc said...

cikgu "pakea" bah nama tu cikgu kaling kita tuuuuu....

Puan Saiman said...

Ya.....(clap....clap... for Rosc). Bulih tahan ko ah, masih ko ingat dia.... ramai tul sudah cikgu2 sia ndak ingat nama. Bukan itu jak, kawan2 kita yg lain pun sia lupa2 sdh.

Psssttt.... ko perasan ka masa dia mau pasang video tu, kita tanya apa tajuk, dia jawab tinguk jak, sekali tinguk itu pulak bah...wargkahkahkah......

LeeYo said...

dalinggg siok la ko dpt jumpa kwn2 sikul thru ur blog...

Puan Saiman said...

daling - mmg siok bah kan daling, sebab selain drp family kita, kwn sekolah la jgk yg paling dekat sama kita kan, apalagi bukan setahun dua tapi LIMA tahun kan.... orang ckp suka duka kita tu sama2 bah kan