Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Monday, June 15, 2009

Apa cerita....

Malasnyaaaaaaaaaaaaa............ monday blues ka ni ah (alasan jak bah kan)...... asal jak ari Isnin, rasanya semua urang pun begitu, mata mengantuk...... malas mau bangun, tapi cuba kalau ari sabtu ngan hari minggu, lepas subuh sudah bangun...... asal jak ari Isnin.... mata ni macam mau ndak mau jak bangun kan.

Hari Sabtu yang lepas, Puan Saiman sekeluarga piknik di Pantai Awam di teluk Likas tu. Sampai jak di sana, baru perasan yang kamera (baca :kamera pinjam) tertinggal la pulak di rumah.... jadi gambar2 yang menggembirakan ndak la dapat di ambil......

Hari Ahad pula, seharian kami di rumah. Papa pegi kerja. Malas mau keluar. Bukan main lagi panas lagi. Jadi Puan Saiman ngan Permata Hati di rumah jak la. Dari pagi sampai ke petang ekon berpasang (baca : hehehehe........ sabar jak Papa tu bila dapat bil elektrik nanti). Petang tu bila Papa sampai rumah, terus ajak Puan Saiman ngan Permata Hati pegi Karamunsing.... Papa ajak tinguk 'something', so ikut jak la...... cari punya cari, teda pula berkenanan..... lepas tu, Papa ajak makan satay.... yummyy..... lepas makan, tapau satay utk durang bapa.... lepas antar satay pegi rumah bapa, Permata Hati minta tapau KFC. Puan Saiman pun bagitau la Papa malas mau masak, so Papa cakap 'okay, kita tapau jak'..... jadi Puan Saiman pun tapau la nasi goreng ayam utk bibik, soto ayam utk Puan Saiman dan Papa pula chicken chop.... kemudian baru kami tapau kfc di Tanjung Aru..... lepas tapau, isi minyak 'Kuda Putih' dan terus pulangggg...........



Okay la.... seperti yang dijanjikan..... inilah keputusan exam Permata Hati (Semester 1).... Syukur Alhamdulillah..... Papa ngan Puan Saiman pun ndak la harapkan keputusan sebaik ini kan, sebab masa Permata Hati exam tu, keadaan kesihatan Permata Hati pun memang tidak mengizinkan..... Pada 29/5, Papa ambil keputusan peperiksaan, Papa pun terkejut, lagilah Puan Saiman kan..... sekali lagi Syukur Alhamdulillah...... Mudah2an, keputusan Peperiksaan Permata Hati akan berterusan begini kan... lagipun Papa janji ngan Permata Hati, kalau keputusan dia sebaik ini semester akan datang, Papa bawa Permata Hati ngan Puan Saiman pegi KL sekali lagi.... yahuuuuuu............

Gambar di bawah ni pula, Papa ambil masa di Kudat Resort hari tu. Masa ni Puan Saiman tengah pujuk Permata Hati..... nangis betul dia..... masa tu dia berlari dekat kolam, dijadikan cerita dia terjatuh dekat ngan kolam dewasa...... bedebab dia jatuh. Nampak dada dia sebelah kanan tu merah kan....... lepas dia jatuh, Puan Saiman panggil la dia........... nasib baik di kolam tu ndak ramai orang (baca : kami jak ngan ada seorang ibu ngan anak dia berbangsa C*na) ok la. Pujuk2 sikit, psiko sikit (baca : ala cakap jak la, orang hebat kalau jatuh tambah hebat, Puan Saiman gosok2 tempat yang sakit tu, lepas tu cakap la 'Mama sudah baca doa, ndak lagi sakit tu', hahahahaha.... kiss2 sikit, peluk2 sikit, trus dia diam....hehehehhehe)..... masa ni la pulak, Papa ambil gambar..... Permata Hati nangis kejap, lepas tu mandi kolam balik...... hahahahaha...... budak-budak kan......

ok la....... itu jak la perkembangan di hujung minggu...... byeeeeeeeee
Puan Saiman 'sign out'.................

























6 comments:

LeeYo said...

tahniah utg abg yea yea (anty tepuk tangan) pst daling bole ikut p KL ka ekekkee...gambar tu ba daling...mcm pelancong dari korea jaaa hihihi

Puan Saiman said...

hehehehe..... wakil abang say tq sama anty... pssttt daling bulih bah hehehehe.... pssttt daling, kambang sdh idung sia ni, ko bilang sia cam urang korea... hehehehe

Cath J said...

aduh....photo ni pun pakai cermin mata....aku tak kenal dah... =(

Puan Saiman said...

Cath.... ko ndak tau kenapa sia pakai spek tu... kalau sia buka spek, mata sia bulih keluar api tu... hahahahaha....

Manala bah ko kenal lagi cath, dulu sia saiz S sekarang ni XS, jadi HARUS la ko ndak kenal kan... hahahahaha

Mauve Ocean Blue said...

Err...dulu ko saiz S kah, Jah?...hahahahaah...gurau jaaa... Mana ada yang masih saiz form 5 skrg ni...semua saiz beautiful old ladies lorrr...

Ko punya blog ni kan, ada amaran lagi di bawah..no copyright..alright!

Puan Saiman said...

ya bah, ko ingat ka skirt kita dulu2 tu.... cute jak kan, tapi sekrang kalau pakai balik, silap2 lutut pun ndak masuk bah...hahahahaha.. tapi sekarang ni...hehehehe, ko tau jugak kan

hehehe... tatap taruh tu copyright... maklumlah kan artis...hahahahaha