Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, January 18, 2011

Biar lambat yang penting ada.....


Pagi hari enam yang lepas.....pagi lagi ni, belum lagi gua mandi...baru bangun tidur.... buka jak mata, gua nampak laki gua tengah tinguk gua...senyum2 lagi tu.....aikkk....apasal laki gua senyum pagi2 buta ni....tapi...tapi..... sebagai seorang isteri yang baik hati dan gebu, sebarang kuasa2 jahat yang bermain di minda hendaklah di buang jauh2, ya kawan2.... contohnya dalam minda gua adalah....laki gua mau suruh gua 'sign' borang mau tambah cawangan lagi.....<---berani dia...... adalah gua jadi Optimus Prime kaler purple....warghkakakakaka....adakah kaler purple.....bukan kuning ka tu ah....hahahahhaha.....
Ok....balik lagi cerita asal.... malas gua mau tanya, kenapa laki gua senyum2 sama gua, gua pusing....<---aiseymen....kaver bah tu geng..maklumlah belum mandi..baru bangun bah.... sib baik gua ni ada kecantikan semulajadi <---bah, capat kamurang ambil plastik, bikin kamurang muntah.....warghkakkkakaa.....
Laki gua : Morning Ma.....
Gua : Hmmm....
Laki gua : Pagi ni abang start praktis boling jam 9.30 bah kan...
Gua : Hmmm.....<---- baru bangun bah, mana ada mood mau cerita2 kan...
Laki gua : Lepas hantar abang nanti, kita pegi beli barang ah...
Gua : Bah....
Dipendekkan cerita.....
Lepas bersiap, laki gua bawa gua anak beranak pegi breakfast dulu...selesai breakfast, terus hantar anak gua pegi praktis boling... lepas tu laki gua bawa gua pegi CT mall....
Gua : Awal jgk kita beli barang ni....<--selalunya gua laki bini beli barangan dapur seminggu lepas gaji, ni belum lagi gaji, tengah bulan pulak tu...
Laki gua : Ala.... sesekali beli awal sikit ok bah....
Gua : Tapi, mama belum gaji lagi ni...
Laki gua : Ala...kita beli yang penting2 dulu bah....
Gua : Bah, ya la...
Sampai di CT Mall, bila gua mau masuk pegi kedai musuh Nobita sama Doreamon, terus laki gua tarik tangan gua...
Laki gua : Bukan sini...
Gua : Ah...di mana, sini jak ada jual barang dapur ni...
Laki gua : Ala..ikut jak bah....
Sekali...rupanya, laki gua bawa gua masuk di kedai jual cermin mata...
Dan gua kena suruh pilih.......apa saja......perhatian yer kawan2...apa saja......ni kali la....Jadi untuk tidak mengecilkan hati laki gua, perhatian yer...sekali lagi....... untuk tidak mengecilkan hati laki gua...warghkakakakkaa......dan atas pilihan laki gua, maka gua pun ambil ini......


dan selepas tu, laki gua bawa gua pegi sini......



TAPI....sori yer kawan2, isinya tidak dapat dipaparkan....laki gua indak bagi 'green light'.....

Laki gua cakap :.....indak payah la kasih nampak di blog, spek ok, tapi ini tidak bulih...

Belum lagi gua berniat mau kasih masuk di blog, sudah laki gua kasih 'warning' awal2.....

Jadi kawan2..... terima kasih sebab mendoakan...doa anda termakbul....warghkakakakakaka...tapi yang penting, Santa Klaus gua rupanya tunggu di pertengahan jalan, jalan antara selepas krismas dan sebelum tahun baru cina.....



p/s : selepas laki gua kasih beli gua ni barang2.... tiba2 gua teringat cerita Labu Labi....

Masa keluarga Haji Bakhil makan malam...

Haji Bakhil : Baik la Manisah...nanti bapak beli kan ko mesin jahit itu....Tapi ingat...satu tahun kau tidak boleh minta apa2 sama bapak..

Manisah (anak Haji Bakhil) : Baik la pak.....




Puan Saiman 'signning off'....

9 comments:

Wyne @ Mouren Mauve said...

Puan!!! Aku jeles dan sangat jeles pada mu...

TOMEI lagi tu!!!!

Aik, betapuk lakiku...

AngeL BeaR said...

neh...gelang!!!!!!

hahahahahaha~ anyway....sama la kita ni....ada barang kena kasi tapi ndak bole di kasi tayang...bilang bf ku....tia paya la kasi tinguk2..kin malu...apa pun..biar hati dia ikhlas membagi, hati (dan tangan) sa pun ikhlas menerima..hahahahaha~~~

Puan Saiman said...

MK my fren,

jgn ko jeles2 my fren, ada jgk nnt sama ko tu, mcm laki gua bilang, sedih kunu dia nampak gua, setiap kali limpas tu kadai amas, setiap kali la, gua singgah, tapi tinguk di cermin jak la, sudah la tinguk di cermin, di luar kedai pulak tu...hahahahahahaha<--- itu skill minta kesian sebenarnya tu....

Syukur jgk kan kena kasih beli, lgpun slama ni gua main2 jak bah tu, tapi bila kena bagi, gua rembat jak la.....


take care n hugs....



---------------------------------

Adikku AngelBear,

ya bah, akhirnya kena jgk kasih beli.....

Betul tu dik, kena bagi ikhlas kan, jadi mmg betul tu, hati dan (tangan) mengambil dengan hati yang terbuka...dan jgk riang ria...warghkakakakakkaka


take care n hugs....

CathJ said...

ye ye akhir nya!!!!!!! tidak apa lah tidak kasih tingu... itu tugas kami untuk berimaginasi hahahhahaha...

wah.. mau setahun lebih juga lah mau di sebut2 itu gelang kan... opsss... hihihihi...

tapi.. paling best... ada side order lagi... itu cermin G... wahhhh saya pun mau!!!!!

Tapi mcm saya pun sudah jadi anak haji bakhil ni... lepas kena beli 'mesin jahit' (dalam kes saya.. camera DSLR ;-p)... 1 tahun tidak boleh minta apa2....

nah mataiiii.... hahahhahahahahha....

CathJ said...

lagi 1 komen.... Oh begitu kah cara minta kesian.. tingu2 di cermin luar... Ohhhhhhhh... kalau mcm ni saya pun mau ikut lah... siap pakai baju serabai lagi...

mcm??? boleh kah???


hihihi...

SJB AKA SUE J-B. said...

Wah..wah..wah... betul betul your lucky day lah. Syukur hehe.

Puan Saiman said...

CJ my fren,

bah, ngam la tu, berimaginasi la, tapi jangan yg besar2 yg kici2 jak bah....

sebenarnya, gua main2 jak bah tu, saja la mau memeriahkan suasana blog tu, tapi tu laki sangka betul2 la kunu gua minta beli, padahal kalau ada kena kasih pun, gua ambil dengan hati terbuka <<--wah!!!tiba2 kan...warghkakaka...

Tu side order tu bukan apa, tu hari tu laki bawa pg tinguk2 beg jenama yg sama, tapi ko tau, gua betul2 indak berapa ngam di hati <---something wrong kali sama mata gua tu kan....jadi tu laki kasih beli spek la kunu...pun jenama yg sama....jgn kempunan kunu....

Wah!!! betul2 1 thun indak bulih minta apa2 ah..gua pula ada juga hint2...indak bulih minta apa2 ka lagi, tu laki buat indak dengar saja.....ishhhhh...teda respon langsung...warghkakkakakka....

CJ, begitu la bah kunu, cara2 minta kesian, lagi bagus kalau pura2 menggigau tengah malam, sebut2 tu 'barang' yg memancar2 di mata.....opsssss.....alamak, ajaran sesat sudah ni tau...warghkakakakaka

p/s: hope ko ok sudah my fren, jgn sedih2...pg la ko ambil gambar bunga2 ko tu, abis bunga, belalang ka, kupu2 ka...siput2 ka, semut2 ka, semua la ko ambil ah. Lps tu ko publish la....mudah2an kurang jgk kesedihan ko tu my fren....

take care n hugs....

Puan Saiman said...

SJB,

ya, tq sis, mmg lucky day la tu hari enam tu.....

Tapi takut2 jgk kalau tu laki bilang, '1 tahun, indak bulih minta apa'...nah..matai.....


take care n hugs

CathJ said...

Tidak juga lah bersedih betul bah... tapi meningu pasangan suami isteri yg dulu nya di kata seperti isi dgn kuku... bagai pinang di belah dua... tapi tiba2 mcm ni...eeee.... sedih bah aku ging.... (bukan org lain lagi tu... ai.. sedih)