Perhatian!!!

Semua cerita ini adalah hakmilik Puan Saiman dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

Tuesday, September 13, 2011

Hari Raya ke-15 - sambungan cerita...

sambungan dari entry kelmarin.... sebenarnya secara tidak sengaja gua tertekan 'publish post'... padahal gua mau tekan 'save now'.... trus la gua sign out...rupanya...sudah ter'publish'....warghkakakakakaka..... jadi inilah dia...drama minggu ini yang diarahkan oleh gua!!!!

Kami berdiri sebelah menyebelah..wanita tadi tgh membelek2 kuali...gua pun tengah tinguk2 periuk...<--- kan gua sudah kasih tau, dalam kedai tu macam2 ada...Lepas gua puas tinguk2 periuk dan membelek2...ala bukan beli pun, saja la mau tinguk periuk belanga yang gua belum ada kan.... gua pegi lagi di bahagian jual barangan plastik. Uisshhh... macam2 ada...ada jual tikar getah lagi..siap bulih beli ikut ukuran yang disukai lagi tu...gua pun apa lagi, ada jual lagi lapis meja...macam2 warna dan gambar2.... ok...ok....gua terbeli 2 meter...kebetulan masa gua minta sukat tu lapis meja, kebetulan wanita yang yang cantik tu pun ada berdekatan...gua pun apa lagi, balik2 la tinguk dia...biasalah kan...urnag cantik ni, kita tinguk la bah, menikmati keindahan...warghkakakakakkaa... tapi hati gua masih lagi berkata2 ....apa ya yang indak kena sama wanita cantik tu....sebab bila orang2 berlimpas sama dia...urang akan senyum...jadi wanita yang cantik tu pun akan senyum la balik.....

Dipendekkan cerita, lepas gua membayar, gua pun pegi la 'signature'. Tapi teda juga gua beli apa2...saja la cuci2 mata.... aikkkk....terjumpa lagi gua sama wanita cantik tu...gua senyum sama dia, dia pun senyum sama gua.....biasalah sama2 cantik kan.....<-- sila la muntah sepuas2nya...warghkakakakaka... kira2 sejam di signature <-- ya...ya... gua tau apa buat lama2 di sana kan....gua belek2 barang...tapi belinya....huh!!!! langsung teda...sebab tu laki ikut2 di belakang, baru gua mau buka mulut....si laki terus cakap....'bukan kita ada sudah ka tu...' Gua jawab la...'ya, memang sudah ada, tapi saiz sama warna lain...' tapi itu gua cakap dalam hati jak la....warghkakakakakakakaka...oh ok...tidak lucu...!!!


Puas ronda2 dalam kedai ni, terus la pulak anak gua minta bawa makan di kepsi. Mati2 la gua pujuk makan di kedai 'nasi ayam' yang baru buka...tapi mati2 jugak la dia mau makan kepsi....<-- gua harus minta kepsi ambil anak gua jadi duta ni....setiap minggu mesti mo mkn kepsi, kalau indak kasih beli, macam lembik semacam jak.... cuba kalau lepas makan kepsi..... trus tiba2 jadi kuat...indak kamurang tu..magik kan...'sigh'..


Sedang dalam perjalanan turun dari tangga bergerak...sekali lagi gua berjumpa dengan wanita yang cantik tu...barulah gua perasan apa yang indak kena ngan wanita yang cantik ni...ok..bayangkan...seorang wanita, berpakaian cantik, berseluar slack, berkasut dan membawa beg yang cantik....tapi apa kes...TUDUNG TERBALIK!!!!!!


Patut la urang2 bila limpas sama dia semua pakat2 senyum.....kesian tul kan......


Maka bila sudah terperasan bahawa tudung tu terbalik...maka mengelabah la si empunya badan mencari-cari tandas untuk membetulkan tudung....


Ok....la, wanita yang cantik itu adalah GUA!!!!!


Sudah berjam2 gua berpusing2 di karamunsing, barulah gua perasan yang gua pakai tudung terbalik!!!!! Tapi apa kes...sepanjang beberapa jam gua berjalan2, laki sama anak gua langsung indak perasan tudung gua terbalik, patut la masa gua beli lapis meja tu, budak tu 'kool' jak walaupun balik2 tinguk gua..'sigh'Puan Saiman 'signning off...'


3 comments:

CathJ said...

haha.. adui.. mati2an aku fikir siapa la pompuan itu...

apa2 pun, kalau laki and anak nda perasan.. nda la bah kali ketara tu hihihihi.... kelam kabut keee... hihihihi...

HoneyBUZZin said...

ooooo small matter tu sis...sia penah pakai selipar lain2..mao capat punya pasal...lagi haru!

Happy Hari Raya Sis. I just came back last week.

miya said...

sy pun pernah kena ni gini, sepit kain sangkut d skirt. ngam2 ansemboi lg 2 yg tegur. duii malu betul.